David Bonvehi president PDeCAT

El PDeCAT ha viscut una Assemblea Nacional molt moguda per la lluita del poder del partit. El sector de Puigdemont i el de Pascal han lluitat fins a l’últim minut per quedar-se amb el control del partit. Finalment, després de moltes hores de negociació, han arribat a un pacte per presentar-se en una llista conjunta. Aquesta ha estat encapçalada per David Bonvehí, afí els dos sectors i la fins ara diputada del Congrés Espanyol, Míriam Nogueras.

Amb el que no comptava aquesta candidatura era que des de la militància nasqués una candidatura alternativa per tal de fer notar la disconformitat en el fet que finalment s’han votat llistes tancades i que els acords entre famílies s’hagin fet en despatxos. Aquesta candidatura ha estat impulsada per David Torrents, president local de Badalona i Lola Mata, responsable dels associats de les Comarques de Barcelona. El seu objectiu era sortir elegits, per dimitir després de seguida i tornar a donar veu a l’assemblea plenària.

Però finalment, la llista alternativa malgrat haver obtingut un significatiu 28.9 % no entrarà en la direcció ja que, la candidatura unitària s’ha imposat amb el 65,27 %  dels vots a favor. També hi ha hagut 5,8% dels vots en blanc. Per això, David Bonvehí ha estat escollit com a nou president del partit i Miríam Nogueras n’assumirà la vicepresidència. 

David Bonvehí ha assumit la presidència del PDeCAT amb un discurs d’autocrítica i amb la mirada posada al projecte que impulsen Carles Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sànchez, la Crida Nacional. “Es pot ser del PDeCAT i la Crida; és més, si ets del PDeCAT, has de ser de la Crida, participeu-hi”, ha animat. El nou president ha assegurat ser conscient que hi ha coses que no s’han fet bé i ha demanat ajuda per liderar el partit davant d’uns “reptes gegantins com a país i partit”.

Els membres de la comissió delegada per pilotar l’encaix amb la Crida Nacional, amb els exconsellers Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn i Lluís Puig, ha rebut l’aval del 93,9%, i un 4,12% de vots en contra.

Cal recordar que aquest dissabte la fins ara dirigent del partit, Marta Pascal, va renunciar a dirigir-lo assegurant que no comptava amb la confiança de Carles Puigdemont.

El PDeCAT aprova fer efectiva la república “al més aviat possible”

El plenari ha aprovat per una majoria ajustada el punt de la ponència política que proposava fer efectiva la república “al més aviat possible” i ha rebutjat la que proposava fer-la efectiva de “forma immediata”. Un dels altres punts que s’han tancat és el d’incloure el concepte unilateralitat, malgrat que la direcció havia demanat no fer-ho per evitar possibles problemes legals amb el Ministeri de l’Interiror.