Amb els resultats de les eleccions municipals del 2019 a la mà, ja se sap qui seran els 41 regidors que ocuparan la Sala del Plenari Carles Pi i Sunyer a partir del 15 de juny. T’expliquem algunes curiositats de les biografies i els currículums dels nous membres del Consell Plenari.

 

Un Ple amb majoria de cares noves

A simple vista, una característica del nou Ple de l’Ajuntament és la majoria de cares noves que hi veurem. Només hi ha una dotzena de regidors que repeteixen del mandat anterior. Tot i això, n’hi ha que ja havien estat regidors anys abans, com Ernest Maragall (ERC), Albert Batlle (PSC) o Óscar Ramírez (PP).

La mitjana d’edat

La mitjana d’edat del nou Ple de l’Ajuntament de Barcelona serà de 49,75 anys.

El regidor més gran i el més jove compartiran grup municipal

En el Grup Municipal d’Esquerra Republicana trobarem el regidor de més edat, Ernest Maragall (76 anys), i el més jove, Max Zañartu (28 anys).

Més de Twitter que d’Instagram

En els darrers mandats, hem vist com el nombre de regidors amb presència a les xarxes socials creixia. Dels 41 regidors del nou Ajuntament, 36 tenen compte a Twitter. Encara no és tan majoritària, en canvi, la presència a Instagram, en què tenen compte 18 regidors.

Dret, la titulació més comuna

Les ciències socials són les titulacions més comunes entre els 41 nous regidors, especialment dret, que és el grau que han cursat 12 regidors. El segueixen les ciències econòmiques, les ciències polítiques i la sociologia.

Exconsellers i exministres

Al saló del plenari veurem cares noves en l’àmbit municipal, però n’hi ha que ja han tingut responsabilitats polítiques. Per exemple, hi ha exconsellers de la Generalitat com Ernest Maragall, Neus Munté o Elsa Artadi. També hi ha dos exministres en el grup de B-Cs: Celestino Corbacho va ser ministre de Treball i Manuel Valls va ser ministre de l’Interior de França i primer ministre.