La decisió van comunicar-la dissabte durant el Consell Polític en què es va aprovar el programa electoral de la CUP per al 21-D. En una missiva que van enviar a la militància, els membres del Secretariat expliquen que les eleccions de desembre són “l’últim repte” que afronten com a òrgan executiu.

Després de 18 mesos al capdavant de la CUP, consideren que és un bon moment perquè el partit renovi aquest òrgan i entomi els reptes de futur. Un dels motius de la dimissió en bloc podria ser el desgast, ja que no tots els membres de l’executiva van entrar l’estiu del 2016. Al juny d’aquell any, van plegar sis dels dirigents que hi havia aleshores per les discrepàncies internes del partit a l’hora de decidir sobre la investidura d’Artur Mas i sobre l’esmena a la totalitat als pressupostos.

Actualment, el Secretariat estava format per l’exdiputat Quim Arrufat, Natàlia Sànchez, Lluc Salellas, Núria Gilbert, Dani Corpas, Anna Gabaldà, Juanma Rojas, Elisabet Punset, Eduardo Càliz, Aida Sanuy, Ricard Torné, Laura Rafecas, Xevi Generó, Albert Serrats i Òscar Simón.