La diputada Anna Gabriel ha volgut deixar clar que, tot i votar a favor de la investidura, la CUP no ha abandonat cap dels seus tres principis bàsics: “Som independentistes, anticapitalistes i feministes”, ha sentenciat. Gabriel ha argumentat que es tracta d’una legislatura de “ruptura, de canvis, transformacions i reptes” i que els vuit vots a favor i les dues abstencions són una manera d’expressar les diferents sensibilitats del partit cupaire.

La diputada també s’ha referit a tots aquells que auguraven el final de la seva formació com a “il·lusos enterradors de la CUP”. Ha reconegut que no s’han fet les coses bé, però que, a diferència d’altres partits, mostren les discrepàncies internes sense problemes perquè és la seva manera de fer política.

D’altra banda, el diputat de Junts pel Sí Jordi Turull s’ha referit als propers mesos com un “moment històric i molt potent”. Turull ha criticat que s’han magnificat les incongruències d’ambdues formacions sobiranistes però que no han perdut mai de vista els dos milions de persones que han votat “sí” a la independència. Per acabar, el diputat ha assegurat que cal treballar mirant a “l’horitzó” però també pel “mentrestant” perquè és l’única manera d’abordar aquelles situacions d’emergència social que no poden esperar.