(ACN) La CUP s’ha compromès a “no renunciar” ni a un referèndum ni a “desobeir de nou” o a “la mobilització” per arribar a la independència. Ho ha dit l’exdiputada dels anticapitalistes, Anna Gabriel, des de Ginebra en un acte telemàtic, en què també han participat el també exdiputat David Fernàndez i la cap de llista per a les eleccions catalanes del 14-F, Dolors Sabater.

La candidata actual ha lamentat que l’independentisme porti “tres anys estancat”i que s’hagi “malbaratat” el “patrimoni” de l’1-O. A més, també ha refusat tant els que defensen la “immediatesa” per arribar a la independència, com els qui prioritzen una taula de diàleg “que no ha existit. Creu que no serveix “enganyar” i ha insistit en treballar per fer un plebiscit “de veritat” el 2025 amb “grans acords”.

Fernàndez: Illa és el “flotador del sistema”

També hi ha participat l’exdiputat de la CUP, David Fernàndez, que ha afirmat que situar Salvador Illa com a candidat del PSC és “el flotador del sistema” per “intentar revertir el qüestionament d’arrel d’una majoria democràtica del règim del 78”.

En l’acte telemàtic dels anticapitalistes, Fernández ha titllat el moviment dels socialistes “d’operació Illa”, el qual ha criticat tenint en compte “l’esquerda” que, segons ell, ja s’ha obert en el sistema constitucional establert a la transició. A més, ha destacat la “crisi social” que viu el país, accentuada per la pandèmia, i diu que l’única manera de “salvar-se” de les polítiques neoliberals és fer-ho “tots alhora i a la vegada”. “O això, o Mad Max, la llei de la selva”, ha reblat.