María José Lecha espera aconseguir els suports necessaris per poder celebrar aquest ple extraordinari abans de l’11 de setembre, de manera que la ciutat s’adhereixi a l’AMI abans de la celebració dels actes de la Diada Nacional de Catalunya i de l’inici de campanya de les eleccions del 27-S.

Amb la proposta de celebració del ple, la CUP ha explicitat el seu suport a la proposició que el Grup Municipal d’ERC ha presentat aquest dilluns perquè s’eliminin del nomenclàtor els noms relacionats amb la dinastia dels Borbó, els que no tenen relació amb la ciutat o amb “un passat dubtós”.

La proposta afectaria prop de 30 places i vies, com el passeig de Joan de Borbó, el carrer de la Princesa o el carrer de Ferran. El govern municipal ha celebrat que ERC “comparteixi l’objectiu d’aquest govern de revisar la presència de referències monàrquiques a Barcelona”. Altres formacions, com el PP o Ciutadans, rebutgen la proposta.

A més, la CUP Barcelona fa altres demandes. Una és la retirada de les banderes espanyoles de tots els edificis oficials de l’Ajuntament, inclòs el mateix edifici del consistori, a la plaça Sant de Jaume.

D’altra banda, creuen necessari replantejar l’estada a la ciutat de persones responsables de l’Administració central espanyola, així com d’edificis d’estaments de l’Estat espanyol. En aquesta mateixa línia també creuen necessari replantejar els espais militars de l’exèrcit espanyol que hi ha ubicats a Barcelona.