L’abstenció de la CUP fa preveure que la modificació dels comptes quedarà aprovada gràcies al suport dels regidors d’ERC i el PSC. D’aquesta manera, els pressupostos quedaran modificats amb els 20 vots favorables de BComú, ERC i PSC, els 18 vots negatius de CiU, C’s i PP i les tres abstencions de la CUP.

Lecha ha explicat que no votaran positivament la proposta perquè “queda molt lluny” de les demandes que havien fet els anticapitalistes. En aquest sentit, ha especificat que les demandes en relació amb la Guàrdia Urbana “no s’han aconseguit”. Segons la formació anticapitalista, el govern municipal pretén modificar les funcions de la Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana —coneguts com a antiavalots— però no dissoldre-la, com demanaven.

La presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona ha assegurat que, després que la mesura no pogués ser aprovada inicialment, han rebut pressions en forma de “xantatge emocional”, “insults” i “menyspreu” al sistema assembleari de la formació.

Lecha ha explicat que són conscients que s’han “negociat molles” i ha assegurat que pels pressupostos de 2017 voldran “el pa sencer”. La regidora de CiU Sònia Recasens s’ha afanyat a respondre a Twitter que la llei permet que el govern municipal aprovi els pressupostos de 2017 per comissió de govern —sempre que els anteriors estiguin prorrogats, com és el cas— i per tant sense haver de negociar per aconseguir el suport de cap altre grup.