La regidora de la CUP aquest mandat, Maria Rovira, ha acusat Colau de no fer prou per aturar els “4.000 desnonaments anuals” que hi ha a la ciutat de Barcelona. Li ha retret que sigui la gent qui evita que es produeixin encara més desnonaments. “Com pot ser que l’Ajuntament no pugui garantir el dret a un habitatge digne”, s’ha preguntat, recordant que el consistori “té un pressupost de mil milions d’euros”.

La desmassificació turística és un dels eixos de la campanya de la CUP Capgirem Barcelona. A l’acte d’aquest dissabte al matí a la plaça de la Concòrdia, Rovira ha assegurat que és “insostenible” que la ciutat rebi 31 milions de visitants cada any. Per això, reclama un canvi del model turístic: “Arriben turistes i marxen veïnes i això no pot ser”.

Aposta per la remunicipalització

La CUP vol tenir més força a l’Ajuntament de Barcelona per influir i aconseguir la municipalització dels serveis públics: “Remunicipalitzar és tornar al poble el que és del poble”, ha dit Rovira. I ha preguntat a ERC i als comuns si seguiran la via de la remunicipaltizació i acabaran amb més de 700 contractes externs que té l’Ajuntament de Barcelona.