La CUP ha denunciat espionatge policial per la presència d’agents de paisà al voltant de la seva seu el dia que es commemora el primer any del 20-S, quan la Policia Nacional va encerclar el local cupaire durant vuit hores.

Segons ha explicat la portaveu del Secretariat Nacional, Mireia Boya, els “policies prenen notes i segurament fan fotografies” i ha posat en dubte si es fan escoltes.

Per això, Boya ha assegurat que “tenen un control de qui entra i surt de la seu i fan un mapa d’horaris de qui ve”. En aquest sentit, els cupaires hi veuen un “abús d’autoritat” i han demanat explicacions a Interior.

Jornada per commemorar el 20-S

Boya ha denunciat el suposat espionatge policial durant una jornada de portes obertes que ha fet la CUP per commemorar el 20-S. A banda d’això, els cupaires també han preparat activitats, com la projecció del documental sobre el 20-S.

A les sis de la tarda han iniciat taula rodona per analitzar la situació política i judicial a Catalunya un any després dels escorcolls a diferents seus d’institucions catalanes. L’acte també tenia com a objectiu rememorar com van viure aquest dia Marcel Mauri, David Fernàndez i altres personalitats del món sobiranista així com la gent que va assistir a la seu de la CUP l’any passat mentre la policia intentava escorcollar-la. Hi han participat l’exdiputat cupaire David Fernàndez,  i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, que ha llegit un missatge de Jordi Cuixart.

 

 

També hi ha participat el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, entre d’altres. Tots ells han coincidit a lloar “l’organització ciutadana“: “La millor versió de cadascú va fer front a la repressió, amb la dignitat de la gent gran, l’organització de tothom i l’estima per una cultura i una terra que no deixarem que tombin”, han reivindicat. La taula rodona ha comptat amb la presències d’unes 300 persones. Entre elles, la mare de l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

 

 

En acabar, els assistents s’han dirigit cap a la seu del Departament d’Economia. En alguns punts de la manifestació, com al carrer d’Aragó, la Guàrdia Urbana ha regulat el trànsit. Els talls han estat puntuals i no han generat grans afectacions.