MARÍA JOSÉ LECHA, regidora de la CUP-Capgirem Barcelona "Començant per aquí. Empadronar, ser una persona empadronada a Barcelona. I, per tant, que comenci a tenir drets. I després podria seguir amb un reconeixement o amb un impuls per part de l'Ajuntament perquè tinguessin nacionalitat, treball regulat. El cap de setmana passat vam viure una situació en què els van acorralar. Per tant, són irracionals, són irregulars, no segueixen cap protocol i, en tot cas, van a la provocació."

Segons Lecha, a partir de l’empadronament, els treballadors podrien tenir l’impuls del consistori per obtenir la “nacionalitat, treball regulat”. La líder de la CUP també ha reclamat un protocol i ha criticat que alguns agents provoquen el conflicte amb els manters. “El cap de setmana passat vam viure una situació en què els van acorralar. Són irracionals, són irregulars, no segueixen cap protocol i, en tot cas, van a la provocació“, ha afirmat Lecha.

Des de Convergència, el portaveu Joaquim Forn també s’ha posicionat. Segons Forn, el govern està fregant el ridícul i ha demanat que no es faci tanta anàlisi i que s’actuï immediatament.