La CUP Capgirem Barcelona ha fet aquest divendres a la tarda l’acte de campanya de l’Eixample Dret, concretament al barri del Fort Pienc. La candidata cupaire a les eleccions municipals, Anna Saliente, ha proposat solucions per resoldre la situació d’emergència d’habitatge que pateix la ciutat. Ha dit que cal recuperar els pisos buits de la Sareb i tancar tots els pisos turístics de la ciutat, per tornar-los a la gent. Per això ha cridat a “arrencar el turisme i l’habitatge de les lògiques del capital”. “Necessitem un govern de la classe treballadora, que obeeixi el carrer”, ha conclòs.

Saliente també ha criticat el candidat d’ERC, Ernest Maragall, a qui ha acusat de ser responsable d’un model de ciutat “que entronca amb els alcaldes franquistes”. En aquest sentit, ha recordat que va ser funcionari municipal en l’època de “l’alcalde franquista Josep Maria Porcioles”, a qui, a més, “Pasqual Maragall va condecorar amb la Medalla d’Or de la Ciutat”.

També ha criticat el govern de Barcelona en Comú. Els ha acusat de no haver estat capaços de “revertir la Barcelona neoliberal”. I per això ha erigit la CUP com la formació capaç de pressionar el govern perquè s’enfronti a les elits: “No som aquí per aconseguir les molles ni per posar tiretes. Som aquí per aconseguir victòries que ens portin a tenir unes vides que valguin la pena”.

La CUP dona veu als col·lectius veïnals

El portaveu d’Elite Taxi, Cesc Roca, ha intervingut per demanar el vot per a la CUP, a la qual ha agraït que els donés suport en la crisi contra Uber i Cabify que els va dur a la vaga.

Per la seva banda, la regidora Maria Rovira s’ha mostrat convençuda que tornaran a entrar amb força al consistori i que aconseguiran, fins i tot, un quart regidor, que seria el número quatre de la candidatura, Marc Cerdà.

En aquesta campanya la CUP s’ha proposat donar veu als col·lectius veïnals de la ciutat. A l’acte d’aquest divendres, per exemple, hi han convidat la comissió d’afectats per les obres del temple de la Sagrada Família, Elite Taxi, els Joves del Poblet i el Grup d’Habitatge Eixample Dret, entre d’altres.