La CUP ha escollit la capital del Gironès, Girona, per al tret de sortida de la cursa cap a les eleccions catalanes. L’acte, que s’ha retransmès per via telemàtica, ha arrencat a les vuit del vespre a la plaça de l’Hospital de Girona. La candidata a la presidència de la Generalitat per la formació, Dolors Sabater, ha animat els votants a “desbordar les institucions” el proper 14 de febrer i ha erigit els cupaires com a “única alternativa” per encetar “un canvi de cicle polític per guanyar” a Catalunya.

De fet, el lema de la CUP per a la cursa electoral —que ha presentat aquest dijous— és “Per guanyar”. Segons Sabater, aquest cicle permetrà “fer avançar el país cap a l’autodeterminació i la independència”. “Necessitem forçar les institucions per desbordar-les, perquè és l’única manera […] de derrocar el règim del 78“, ha afegit. La candidata ha insistit que “el joc que hi ha ara” no és el que vol el partit perquè “els governs no donen resposta a les nostres aspiracions”.

Dolors Sabater ha assegurat que la CUP és “l’única formació política” que presenta un projecte en què els drets nacionals i socials “van junts”. D’altra banda, ha demanat que “tothom surti a votar” perquè “ningú posi per davant de la salut els interessos del capital”. En l’acte dels anticapitalistes també hi han intervingut, entre d’altres, Dani Cornellà, que encapçala la llista a Girona, i Edgar Fernández, cap de llista del partit a Tarragona.