Cues a l'entrada de la sala. I això que encara faltava una hora perquè comencès l'acte. Entre els assistents, membres d'associacions de presos polítics. També fills d'alguns represaliats de la dictadura. Dins, moltes cares conegudes del món de la cultura i de la política. Un dels més ovacionats, l'exfiscal José Maria Mena, parlava amb una de les "madres de la Plaza de Mayo". Amb la seva presència volien agraïr la feina de Garzón contra els crims de la dictadura argentina. El paranimf de la Universitat s'ha omplert ràpidament i alguns han hagut de seguir l'acte des del passadís. Tothom, però, compartia una mateixa idea. A l'acte també hi ha assistit l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall. Marina Rossell, Quico Pi de la Serra i Paco Ibáñez hi han posat la nota musical. L'acte l'ha organitzat la plataforma Un Clam de Justícia. És especialment significatiu el suport del Memorial Democràtic, un organisme que depen de la Conselleria d'Interior. El Partit Popular ja ha emès una nota criticant que la Generalitat financii amb diners públics un acte d'aquest tipus. Més enllà de la polèmica, dissabte que ve diverses entitats ciutadanes han convocat un nova protesta en suport a Garzón. Serà a la plaça de Sant Jaume a dos quarts de set.

“L’oblit és un insult a la consciència i a la dignitat humanes.” Era el lema de l’acte de suport a Baltasar Garzón contra els que han aconseguit asseure’l al banc dels acusats per haver investigat els crims del franquisme. La convocatòria era a les 13 h al Paranimf de la UB i, des de molt abans, davant de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona han començat a formar-se cues.

A l’acte hi han intervingut l’exfiscal José María Mena, l’escriptora Rosa Regàs, el sociòleg i president de l’IEC Salvador Giner i el filòsof Norbert Bilbeny, entre d’altres. La cantant Marina Rossell ha interpretat ‘El cant dels ocells’ i un tema a duo amb Paco Ibáñez a petició del públic, posat en peu. També hi ha actuat Quico Pi de la Serra. Però ha estat Marina Rossell qui ha acabat creant el lema de l’acte amb la frase: “No passaran, ni amb l’Estatut ni amb Garzón”.

Entre les nombroses personalitats assistents a l’acte del Paranimf hi havia l’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall; els secretaris generals de la UGT i CCOO a Catalunya, Josep Maria Àlvarez i Joan Carles Gallego; el rector de la Universitat Complutense de Madrid, Carlos Berzosa; i l’exfiscal Anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo.

La plataforma organitzadora ha convocat els ciutadans a una nova concentració de protesta dissabte que ve a la plaça de Sant Jaume.