Els grups municipals de Ciutadans, el PP i Barcelona pel Canvi votaran en contra de les ordenances fiscals per al 2020 en el Ple d’aquest divendres. El punt preveu una pujada de taxes i impostos que el govern ha pactat amb ERC i JxC. Els tres grups consideren que no és el moment d’incrementar la pressió fiscal a Barcelona i retreuen al govern de comuns i PSC “afany recaptatori”.

“Només volen recaptar per recaptar”, ha afirmar Luz Guilarte (Cs). La líder municipal de Ciutadans considera que no hi ha hagut transparència a l’hora de justificar l’augment d’impostos. Des del PP, Óscar Ramírez ho ha qualificat de “destralada fiscal” i ha afirmat que l’acord amb ERC demostra que “el tripartit ha tornat a Barcelona”. Eva Parera (BCN Canvi) ha dit que les ordenances “són només una via ràpida per generar més ingressos” i ha alertat que afectaran les famílies amb menys ingressos.

Abstenció a la ZBE

El ple d’aquest divendres ha d’aprovar també definitivament l’ordenança que regularà la zona de baixes emissions. Tant Cs com BCN Canvi han estat molt crítics amb la mesura, però han avançat que no s’hi oposaran i que optaran per l’abstenció. “En contra no hi votarem”, ha dit Guilarte, que creu que la ZBE s’implantarà “amb pressa”. Parera ha lamentat la falta de consens de la mesura. El PP ha dit que encara ha de valorar el sentit del vot.

Pressió a Colau pels aldarulls

L’endemà dels aldarulls que hi va haver als entorns del Camp Nou, els tres grups han demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, “no normalitzar” les protestes de Tsunami Democràtic a la ciutat i han expressat preocupació per les imatges de contenidors cremats i agressions als Mossos d’Esquadra. Per tot plegat, els líders de Cs, PP i BCN Canvi han reclamat una reacció de condemna a Colau.