El líder socialista ha reclamat que “si el govern ha fet promeses que ara o pot complir, que no intenti derivar la responsabilitat a d’altres”. Per això ha reclamat a Puigdemont que no es posi en perill els treballadors municipals i que si la llei aprovada pel Parlament preveia que “el responsable de l’organització” era el govern català, “que ho demostri”.

Demanen a Colau que es posicioni

Carlos Carrizosa (Cs) ha assegurat que “Colau, per moltes ganes que tingui de votar”, s’ha de “sotmetre al dictat de les lleis” de l’Estat. El portaveu taronja també s’ha dirigit als alcaldes perquè no sotmetin els funcionaris “a la pressió de posar-los entre l’espasa i la paret”.

Per una altra banda, Núria Gibert (CUP) ha afirmat que els “moviments massa ambigus i tàctics” de l’òrbita dels comuns “no responen a la vocació de les bases de participar activament al referèndum”. Gibert ha lamentat l’“ambigüitat calculada” i ha confiat que els comuns rectifiquin “al més aviat possible”.

“Un capítol més del patetisme”

La CUP també s’ha referit a l’escorcoll que ha fet la Guàrdia Civil a la redacció del setmanari ‘El Vallenc’. Gibert ho ha qualificat com “un capítol més del patetisme que  fa mesos que patim”. Ha assegurat que l’actuació “frega el ridícul” i ha aplaudit la reacció de la gent que es van concentrar “massivament i gairebé burlescament” davant del setmanari.