Diversos grups de l’oposició han criticat que l’alcaldessa, Ada Colau, no fos a Barcelona aquest darrer cap de setmana coincidint amb l’alerta per temporal de neu i amb les noves restriccions de mobilitat que, des del 7 de gener, han imposat el confinament municipal. Segons fonts de l’Ajuntament, Colau i el seu nucli familiar van passar les festes de Nadal en una casa de turisme rural a la Garrotxa.

Després de tornar a Barcelona la vigília de Reis -per rebre Ses Majestats-, hi va retornar abans de l’entrada en vigor de les noves restriccions.

Per això, les mateixes fonts asseguren que en cap moment l’alcaldessa no es va saltar les restriccions de mobilitat dictades per la Generalitat perquè abans de Reis sí que es permetia desplaçar-se a una segona residència o un allotjament turístic. En una piulada, Colau ha negat que marxés de cap de setmana i ha explicat que els moviments que va fer estan “d’acord amb la normativa”.

L’alcaldessa va retornar a Barcelona durant el cap de setmana després de Reis. El retorn al domicili habitual és una de les excepcions en les restriccions de mobilitat “per una necessitat justificada i inajornable”.

Junts per Catalunya ha registrat una bateria de preguntes al govern municipal perquè l’alcaldessa justifiqui per quins motius va sortir de la ciutat i si va anar acompanyada de treballadors municipals. “Era de cap de setmana enmig de l’emergència per neu i gel i amb restriccions covid”, ha afirmat Elsa Artadi. Junts denuncia “una actitud irresponsable” per part de Colau i no descarten demanar l’assumpció de responsabilitats.

Des de Ciutadans, Luz Guilarte ha piulat que “correspon als representants públics predicar amb l’exemple”. La líder municipal de la formació diu que l’alcaldessa haurà d’assumir responsabilitats “amb totes les conseqüències” si va incomplir les restriccions.

El líder municipal del PP, Josep Bou, ha piulat que “com a representants públics hem de donar exemple en un moment crític, especialment l’alcaldessa”. “Marxar en plena emergència per fred”, afirma Bou, “és molt irresponsable” per part de la màxima autoritat de Barcelona.