El municipalisme fa una crida als ajuntaments catalans perquè es comprometin amb la Generalitat i les institucions catalanes, després de l’anunci de Rajoy d’aplicar l’article 155. L’AMI i l’ACM proposen que els consistoris aprovin en els plens municipals de la propera setmana mocions adreçades a rebutjar l’aplicació de l’article constitucional, i a “mostrar el ple suport al Govern de Catalunya i a les seves institucions“, segons recull en un comunicat fet públic aquest diumenge.

En el text, les dues entitats municipalistes constaten que les institucions catalanes estan “amenaçades per aquest acord entre el PP, PSOE i C’s” que suposen “la suspensió de l’autonomia de Catalunya”. Segons han donat a conèixer aquestes dues associacions, la moció “subratlla l’evidència que davant d’un problema polític l’única resposta de l’Estat espanyol ha estat només la repressió i la retallada de drets”.

La intenció de l’AMI i l’ACM és que el text es voti —i s’aprovi— en els plenaris dels propers 23, 24 o 25 d’octubre, coincidint amb els dies previs a l’aprovació de l’article 155 al Senat.