En el primer acte de campanya —amb el lema “Primero el PP”— de l’exministra de Defensa, l’ha acompanyada la també exministra de Sanitat Dolors Montserrat, que és la portaveu de la candidatura. Montserrat ha afirmat que li dona suport perquè “sempre defensa l’honorabilitat del PP” i ha reivindicat el fet que sigui una dona qui lideri la formació.

Cospedal ha estat contundent amb l’independentisme i ha assegurat que li hauria agradat ”aplicar abans el 155” i que “TV3 s’hauria d’haver intervingut perquè no fos un aparell de propaganda i creació d’odi”. La popular també ha aprofitat per fer gala davant d’un centenar d’afiliats d’haver “tret de la crisi a Espanya dos cops per culpa dels socialistes, que van dividir el país entre bons i dolents”.

L’exministra de Defensa ha fet referència, precisament, al que ha comportat la sortida de Mariano Rajoy del Govern espanyol, la corrupció. No s’ha estalviat afirmar que “hem tingut alguns delinqüents, però ja són tots fora del PP, aquí està el PP”. Però amb un objectiu clar: mantenir la unitat del partit per sobre de tot després d’aquesta campanya.

Set candidats a la presidència del PP

A la pugna per la presidència, María Dolores de Cospedal, haurà de batre’s amb l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, el vicesecretari general de Comunicació del partit, Pablo Casado, l’exministre d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo i encara tres populars més. Són José Ramón García Hernández, secretari de Relacions Internacionals del PP;  Elio Cabanes, regidor del poble valencià de la Font de Figuera, i José Luis Bayo, l’exdirigent de Nuevas Generaciones del País Valencià — que podria caure de la campanya per un problema amb els avals.

Els militants del PP votaran el 5 de juliol i els resultats es coneixeran el 20 i 21 de juliol en un congrés nacional.