La parada militar al quarter del Bruc va estar marcada l’any passat pel comiat del cap de la Inspecció General de l’exèrcit, Ricardo Álvarez Espejo, però també per l’estrena en un acte públic d’Enric Millo com a nou delegat del Govern a Catalunya. 365 dies després, la desfilada a la caserna de Pedralbes ha estat marcada, també, per dues novetats: d’una banda, que el nou cap d’inspecció general, Fernando Aznar Ladrón de Guevara, n’ha estat l’amfitrió; i de l’altra, que hi ha assistit la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal.

La titular de Defensa ha reivindicat el paper de l’exèrcit com a eina “fonamental per a la defensa dels espanyols i del territori” i ha afegit que per fer-ho, “cal actuar des de dins i des de fora de les fronteres“. Ho ha dit en un discurs davant dels soldats i comandaments del Regiment d’Infanteria Arapiles 62, que té la seu al Bruc. Aquestes paraules no han passat desapercebudes, tenint en compte el context polític actual. Com tampoc  no ha estat casualitat que enguany, un dels cossos policials convidats a assistir a la parada ha estat la Policia Nacional, que en la desfilada militar del 12 d’octubre va desfilar a Madrid, tot i no ser un cos militar.

Recordem que des de mitjans de setembre, un nombre destacat d‘efectius de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil són a Catalunya, ara, fins a les eleccions del 21-D.

Missió al Líban

Un dels anuncis que ha fet la titular de defensa des de l’equipament barceloní és que els militars que s’hi allotgen, del  Regiment d’Infanteria Arapiles 62, “marxaran el mes de març al Líban”, en el marc d’una actuació militar a l’exterior.