En un acte amb els regidors i alcaldes d'Iniciativa Esquerra Unida, Joan Coscubiela ha dit que la dreta ha ignorat els ajuntaments i els socialistes els han instrumentalitzat. Segons Coscubiela, en aquestes eleccions no hi ha cap raó perquè la gent d'esquerres pensi que el PSOE és el vot útil. JOAN COSCUBIELA, candidat d'ICV-EUiA "Els votants socialistes i d'Esquerra en general s'han de sentir més lliures que mai perquè no es vota si es para els peus o no al Partit Popular, al qual alguns ja els han facilitat l'arribada al govern. Es vota per si, d'una vegada per totes, aquest país té idees, valors i un projecte nítidament d'esquerres." El candidat ecosocialista ha reconegut que diumenge estarà content si treu uns bons resultats, i alhora trist si el PP guanya les eleccions.

Coscubiela ha participat aquest dijous en un acte amb regidors i alcaldes d’ICV i EUiA, amb qui s’ha compromès a portar al Congrés dels Diputats les mateixes mocions que ells aproven en els plens municipals, a diferència del que fan altres formacions polítiques.

Els edils ecosocialistes han refermat el caràcter municipalista del seu partit, després d’assegurar que els partits de la dreta sempre han ignorat les demandes dels ajuntaments i que el PSC els ha fet servir per reforçar el seu “aparell”. Segons Gregorio Belmonte, candidat i regidor de Sant Adrià de Besòs, quan els socialistes fan polítiques socials és perquè governen amb ICV-EUiA