En l’actual situació bèl·lica entre Israel i Palestina, UNRWA s’encarrega de cobrir les necessitats bàsiques de la població com ara la distribució d’aliments, d’articles d’higiene, d’equips de primers auxilis i de suport econòmic a les famílies. Però les víctimes d’aquest conflicte, sobretot els més petits, també tindran seqüeles psicològiques. Per això, aquest projecte preveu la contractació de 52 terapeutes que implementin activitats de suport psicosocial a escoles refugi i, un cop finalitzin les hostilitats, puguin dur a terme teràpies individuals a nens de les escoles de la UNRWA. També es portaran a terme teràpies grupals i familiars, en coordinació amb el professorat. Es preveu que unes 26.000 persones podran rebre aquest tractament.

El projecte de suport psicosocial a la Franja de Gaza té un cost total de 95.696 euros, dels quals el 78% prové de l’Ajuntament de Barcelona i la resta, d’altres aportacions al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El projecte s’implementarà durant sis mesos a partir de la data de transferència.

Aquesta és la primera contribució que fa l’Ajuntament de Barcelona d’ençà que va esclatar el conflicte a Palestina. El consistori mantindrà l’atenció posada en les necessitats de la població civil i estudiarà futures contribucions i col·laboracions.