La polèmica pel futur nom de la biblioteca de Sarrià ha passat dels carrers al Consell Plenari de Sarrià – Sant Gervasi. El PSC hi va defensar aquest dijous una proposició perquè l’equipament (que encara s’ha de construir) porti el nom de l’escriptor sarrianenc J. V. Foix, però el text va quedar rebutjat. Entre els partits que hi van votar en contra hi ha Barcelona en Comú, socis dels socialistes al govern municipal. ERC i Junts per Catalunya també s’hi van oposar.

Els vots contraris van indignar el regidor del districte, Albert Batlle (PSC), que ho va qualificar com “una vergonya”. Visiblement molest, Batlle va titllar-ho com a una irresponsabilitat per part dels partits que hi van votar en contra en l’any del centenari de l’annexió del poble de Sarrià a Barcelona: “Estan fent un acte irresponsable, que és no prendre una decisió i traslladar-la a un procés assembleari del qual pot sortir qualsevol cosa”, va esclatar.

“Vergonya que caurà sobre Junts, Esquerra i BComú. Hauran de donar comptes i explicar que s’han oposat al nom de J. V. Foix. Ho lamento moltíssim. Ens costarà molt esborrar aquesta taca, costarà molt
Albert Batlle, regidor de Sarrià – Sant Gervasi
biblioteca sarrià
Recreació virtual de l’edifici de la futura biblioteca, que s’ha de construir a la plaça de Sarrià

Un procés participatiu per decidir el nom

Però la controvèrsia no acaba aquí: al mateix plenari es va aprovar la proposició de BComú per engegar un procés participatiu per decidir el nom de la biblioteca. Una iniciativa que va tenir els suports d’ERC i Junts i els vots en contra de Barcelona pel Canvi, PP i Ciutadans. De la seva banda, l’Associació de Veïns de Sarrià dona suport a un procés participatiu en què es votin diversos noms de persones rellevants del districte, entre els quals el de J. V. Foix, així com també dones que han fet història com Carme Karr o Dolors Monserdà.