El govern d’Ada Colau i ERC han pactat la continuïtat dels visualitzadors de pisos turístics il·legals, que tenen contracte amb l’empresa municipal B:SM fins al 31 de maig. Els dos partits han acordat prorrogar els contractes fins a finals d’any i, mentrestant, treballar amb Recursos Humans de l’Ajuntament perquè els 22 treballadors actuals estiguin contractats directament pel Departament d’Inspecció. La fórmula definitiva, però, es deixa per al proper mandat.

Els visualitzadors de pisos turístics il·legals van alertar l’octubre de l’any passat que temien pel seu futur. A finals del 2018, l’Ajuntament va allargar els contractes dels treballadors amb B:SM fins al maig del 2019 i es va comprometre a trobar una fórmula per ser contractats directament des del consistori. Els visualitzadors es van posar en marxa el juny del 2016 amb 20 persones, i el maig del 2017 es va ampliar amb 20 treballadors més després d’un acord amb ERC.

Ordenen el cessament de 5.000 pisos il·legals

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha dit que els visualitzadors han fet “un servei excel·lent”. Els treballadors han analitzat 17.000 anuncis que es promocionaven a internet i han permès ordenar el cessament d’activitat d’uns 5.000 pisos turístics il·legals. “Garantim la continuïtat d’un servei que no hem posat en dubte mai i que ha de seguir”, ha afirmat Sanz.

Jordi Coronas (ERC) ha celebrat l’acord i ha plantejat, fins i tot, que es puguin ampliar les funcions d’aquest equip a altres llicències per detectar, per exemple, l’obertura d’activitats com el local de “striptease” que ha obert a la Rambla. El portaveu d’ERC ha dit que el seu partit es posa “al servei de la ciutat” i ha recriminat a Sanz que en el ple d’aquest dimarts els acusés de fer “electoralisme cutre”.