Consell Plenari de Sarrià-Sant Gervasi

Ja s’han constituït tots els plenaris de districte de Barcelona. Dimecres, 24 de juliol, es van celebrar les sessions plenàries a Ciutat Vella, Nou Barris, Gràcia, Sant Andreu i Horta-Guinardó. Un dia després, dijous, 25 de juliol, ha estat el torn per als consells plenaris de l’Eixample, Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i Sant Martí. Les sessions constitutives han arribat gairebé dos mesos després de les eleccions municipals del 26 de maig. Serveixen per escollir els consellers de districte de cada grup municipal, que tenen una representació proporcional als resultats obtinguts en les municipals en cada districte, així com els presidents d’aquests òrgans.

 

Pots recuperar el seguiment, minut a minut, de les dues jornades de constitució dels consells de districte de Barcelona en aquesta mateixa pàgina.

 

Qui presideix els consells plenaris de districte?

ERC s’ha emportat cinc presidències; Junts per Catalunya, tres; Ciutadans, una, i Barcelona pel Canvi se n’ha emportat la restant.

La configuració dels consells de districte deixa palesa la majoria absoluta del govern Colau-Collboni en sis plens.

20:04
   

Acaba el seguiment de la constitució dels consells de districte

El seguiment, minut a minut, de les dues jornades de constitució dels consells plenaris dels 10 districtes de Barcelona ha arribat a la fi. Pots recuperar la cobertura feta en aquesta mateixa pàgina.

Gràcies per seguir-nos!

19:59
   

Fi del Consell Plenari de l’Eixample

Acaba la sessió constitutiva del Consell Plenari de l’Eixample. La nova presidenta, la republicana Eva Baró, ha destacat el medi ambient, la gent gran i l’habitatge com alguns dels reptes més urgents del districte.

19:53
   

Acaba la constitució del Consell Plenari de Sant Martí

La nova presidenta del Consell de Districte de Sant Martí, Marilén Barceló, diu que “és un honor ser presidenta de Sant Martí”. Assegura que, per a ella, aquest districte és “una petita Barcelona” i afegeix que a tots els representants polítics els uneix “treballar pels veïns i les veïnes”. 

Amb la seva intervenció, el regidor de Sant Martí David Escudé dona per acabat el plenari.

19:46
   

Fi de la sessió plenària a Sarrià – Sant Gervasi

La nova presidenta, Eva Parera (BCN Canvi), diu que presentar candidatura era “un deure i un privilegi” perquè van guanyar les eleccions municipals en aquest districte. Afegeix que exercirà la nova tasca amb responsabilitat i un to col·laborador i agraeix els grups del govern municipal per donar-li suport.

Eva Parera, de Barcelona pel Canvi

19:44
   

Eva Baró agraeix el “to de respecte”

Al Consell Plenari de l’Eixample, Eva Baró, d’Esquerra Republicana, agraeix el to de respecte i demana participació a tothom per abordar els reptes del districte. Assegura que recull el llegat de la seva antecessora, Trinitat Capdevila, també d’ERC.

19:39
   

Intervenen els grups al ple de Sarrià – Sant Gervasi

Un cop escollida la presidència, els grups del ple de Sarrià – Sant Gervasi tenen el torn de paraula. El conseller de BComú agraeix el vot de BCN Canvi a la investidura d’Ada Colau i diu que “és un vot que canviarà la història de la ciutat”.

Per la seva banda, el conseller de JxC denuncia un “pacte de ciutat” dels comuns, el PSC i Manuel Valls: “Han caigut totes les caretes”.

19:28
   

Marilén Barceló (Cs), presidenta del Consell de Districte de Sant Martí

També es compleixen les previsions a Sant Martí. Marilén Barceló, de Ciutadans, ha estat escollida presidenta del consell plenari del districte. La seva candidatura era l’única presentada i ha rebut 16 vots favorables i cinc abstencions.

Marilén Barceló, de Ciutadans

19:24
   

Fi de la sessió constitutiva del Consell Plenari de les Corts

Acaba el Consell Plenari de les Corts. En el torn de paraula, Barcelona en Comú (2), el PSC (3), Ciutadans (2), el PP (1) i BCN Canvi (1) han explicat el seu vot a favor de Paco Sierra (Cs) com a president del consell. 

Per la seva banda, ERC (4) ha justificat l’abstenció per les divergències ideològiques que, diu, els separen de Ciutadans. Però han reconegut la bona feina del president, que repeteix mandat.

19:23
   

Eva Baró (ERC), presidenta del Consell Plenari de l’Eixample

La candidata proposada per Esquerra Republicana, Eva Baró, ha estat escollida presidenta del Consell Plenari del districte de l’Eixample per unanimitat.

Eva Baró, d'ERC

19:22
   

Eva Parera (BCN Canvi), presidenta del Consell Plenari de Sarrià – Sant Gervasi

Resolt el dubte. Finalment Eva Parera, de Barcelona pel Canvi, ha estat escollida presidenta del Consell Plenari de Sarrià – Sant Gervasi. Obté 10 vots. L’altre candidat, Jordi Martí (JxC), n’ha aconseguit nou. Parera ha rebut el suport de Barcelona pel Canvi, Ciutadans, el PSC i Barcelona en Comú.

19:18
   

Constituït el Consell de Districte de Sant Martí

S’acaba de constituir el Consell de Districte de Sant Martí amb els 21 consellers dels sis partits representats, que han promès o jurat el càrrec. Ara, es fa la votació per nomenar la presidenta del plenari.

19:17
   

Comença la votació al plenari de Sarrià – Sant Gervasi

Els consellers de JxC presenten Jordi Martí com a candidat a la presidència. Els de Ciutadans i ERC no presenten ningú. I els de Barcelona pel Canvi, el PP, el PSC i Barcelona en Comú proposen Eva Parera, de BCN Canvi.

És l’únic districte amb dos candidats a la presidència.

19:15
   

Munté (JxC) es compromet amb “la vida als barris”

Acaba el ple de constitució de Sants-Montjuïc amb la intervenció de la presidenta, Neus Munté (JxC). S’ha compromès “amb tots, amb el progrés i la vida als barris”. També ha demanat “treballar la complicitat perquè és més el que ens uneix que el que ens separa”.

Neus Munté, de JxC

19:08
   

Protesta en el ple de Sarrià – Sant Gervasi

Un grup de veïns protesten durant la sessió constitutiva del Consell Plenari de Sarrià – Sant Gervasi amb pancartes. Critiquen falta d’inversions al districte i reclamen la biblioteca de Sarrià i finalitzar la línia de metro L9.

Protesta al Consell Plenari de Sarrià-Sant Gervasi

19:07
   

Neus Munté (JxC), presidenta del Consell Plenari de Sants-Montjuïc

Tal com estava previst, la regidora de Junts per Catalunya Neus Munté ha estat escollida presidenta del consell plenari del districte per unanimitat. Ha rebut 16 vots dels 17 possibles perquè el conseller de BCN Canvi no ha assistit al ple.

Neus Munté, de JxC

19:03
   

Inici del Consell Plenari de l’Eixample amb la sala plena

La sessió constitutiva del Consell Plenari del districte de l’Eixample ja està en marxa. La sala està plena de veïns que volen seguir en directe el plenari i l’elecció del president. 

Consell Plenari de l'Eixample

19:02
   

Comença el Consell Plenari del districte de Sarrià – Sant Gervasi

Amb la incertesa de qui serà president del consell plenari del districte (Jordi Martí, de JxC, o Eva Parera, de BCN Canvi), comença la sessió constitutiva. 

19:02
   

Comença la sessió de constitució del Consell de Districte de Sant Martí

Amb puntualitat ha començat la sessió constitutiva del Consell de Districte de Sant Martí. El regidor, David Escudé, dona la benvinguda al públic assistent i als regidors i consellers dels diferents partits. La sala d’actes del Districte de Sant Martí està plena.

Consell de Districte de Sant Martí

18:57
   

Paco Sierra (Cs), escollit nou president del Consell Plenari de les Corts 

Es compleixen les previsions i el regidor de Ciutadans Paco Sierra ha estat elegit nou president del Consell Plenari de les Corts. Ha rebut nou vots a favor i sis en blanc. S’ha produït cert rebombori a la sala pels sis vots en blanc.

Paco Sierra, de Ciutadans

18:54
   

El Consell Plenari de Sarrià – Sant Gervasi, a punt

Quan falten pocs minuts per a les 19 h, els consellers i el públic assistent del Consell Plenari de Sarrià – Sant Gervasi ja estan a punt per a l’inici de la sessió constitutiva. Ja han arribat els dos regidors que es disputen la presidència: Jordi Martí (Junts per Catalunya) i Eva Parera (Barcelona pel Canvi).

Eva Parera, de Barcelona pel Canvi

Jordi Martí, de JxC

18:48
   

Constituït el Consell Plenari de les Corts

En poc més de 10 minuts el Consell Plenari de les Corts ha quedat constituït. Ara s’inicia la votació del president del plenari del districte. Només s’hi presenta una candidatura: la de Paco Sierra, de Ciutadans.

18:41
   

Protesta a l’inici del ple de Sants-Montjuïc

La sessió constitutiva del Consell Plenari de Sants-Montjuïc ha començat amb una protesta pel dret a l’habitatge. Un grup de veïns del districte denuncien que hi ha desnonaments i l’Ajuntament no garanteix “reallotjaments dignes” a les famílies afectades. “La inacció ens deixa al carrer”, recull la pancarta.

Protesta al Consell Plenari de Sants-Montjuïc per l'habitatge

18:36
   

Comença el Consell Plenari de les Corts amb cinc minuts de retard

La sessió constitutiva del Consell Plenari de les Corts ja està en marxa, amb cinc minuts de retard respecte de l’hora prevista. El regidor del districte, Xavier Marcé, es dirigeix als assistents destacant la diversitat dels tres barris que formen el districte: les Corts, la Maternitat i Sant Ramon i Pedralbes.

18:28
   

Tot a punt per a la sessió constitutiva a les Corts

Falten pocs minuts perquè comenci la sessió constitutiva del Consell Plenari de les Corts. Ja ha arribat qui amb tota probabilitat en serà el president, Paco Sierra, regidor de Ciutadans.

Paco Sierra, de Ciutadans, al consell plenari de les Corts

16:54
   

Qui presidirà cada plenari?

Després de les negociacions entre el govern municipal i l’oposició, els consells dels districtes que es constitueixin avui previsiblement quedaran repartits així:

  • L’Eixample: ERC. Tot apunta que Eva Baró presidirà el consell plenari.
  • Sants-Montjuïc: JxC. Segons el pacte, la presidència del plenari serà per a Neus Munté.
  • Les Corts: Cs. Paco Sierra en serà el president.
  • Sarrià – Sant Gervasi: JxC amb el regidor Jordi Martí, segons l’acord entre el govern i l’oposició. Però Barcelona pel Canvi també reclama presidir aquest districte amb Eva Parera.
  • Sant Martí: Cs. Marilén Barceló serà la presidenta del consell plenari del districte, segons l’acord entre el govern i l’oposició.
16:32
   

Senyal en directe de la constitució dels plens de districte

Si estàs accedint a aquesta pàgina a través d’un dispositiu mòbil, clica aquí per poder veure correctament el senyal en directe

L’Eixample, a partir de les 19 h

Sants-Montjuïc, a partir de les 18.30 h

Les Corts, a partir de les 18.30 h

Sarrià-Sant Gervasi, a partir de les 19 h

Sant Martí, a partir de les 19 h

19:36
   

Acaba el seguiment de la primera jornada de la constitució dels consells plenaris

La primera de les dues jornades de la constitució dels consells plenaris de districte ja ha acabat. El seguiment es reprendrà dijous, 25 de juliol, quan es constituiran els plenaris dels cinc districtes restants: l’Eixample, Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i Sant Martí.

Demà seguirem també en directe, en aquesta mateixa pàgina, les sessions constitutives dels consells plenaris de districte.

19:34
   

Acaba el primer consell plenari d’Horta-Guinardó 

La nova regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, del PSC, s’ha dirigit al final del consell plenari a la resta de formacions polítiques i als veïns assistents. S’ha compromès a ser transparent i intentar trobar consens per tirar endavant els diferents projectes que, diu, han de fer créixer el districte.

19:20
   

Fi del consell plenari de Ciutat Vella

Acaba el consell plenari de Ciutat Vella. El nou president, Jordi Coronas (ERC), destaca en el seu discurs que Ciutat Vella “és on tot comença i on tot hauria de solucionar-se”.

19:15
   

Zañartu diu estar disposat a escoltar tothom

El nou prsident d’Horta-Guinardó, Max Zañartu (ERC), s’ha dirigit als assistents del consell plenari d’Horta-Guinardó per mostrar la seva disposició a escoltar tothom i a sortir al carrer per conèixer millor el districte.

19:12
   

Acaba el plenari de Nou Barris amb una protesta contra la inseguretat

Veïns de Nou Barris han aprofitat la sessió constitutiva del consell plenari per mostrar les seves reivindicacions. Han protestat contra la inseguretat que, diuen, pateixen els barris del districte. En un manifest que han llegit durant el plenari, han demanat posar fi a “la violència, el masclisme, el racisme i la pobresa”.

Després de la lectura d’aquest manifest, s’ha tancat la sessió del consell.

19:06
   

Una protesta durant el consell plenari de Gràcia

Els veïns de la discoteca Canela protesten durant el consell plenari de Gràcia. Demanen el tancament de la sala perquè asseguren que provoca soroll i altres molèsties. Reclamen solucions al nou govern municipal.

Protesta al consell plenari de Gràcia per la discoteca Canela

19:05
   

Fi del consell plenari de Sant Andreu

Acaba el consell plenari de Sant Andreu. La presidenta d’aquest òrgan, la republicana Montserrat Benedí, ha agraït la feina dels consellers de districte.

19:03
   

Gemma Sendra (ERC), escollida presidenta del consell plenari de Nou Barris

El plenari de Nou Barris ha escollit Gemma Sendra, d’ERC, com a presidenta del consell de districte. Ha aconseguit 19 vots a favor i una abstenció.

Gemma Sendra, ERC

18:57
   

Jordi Coronas (ERC), escollit president del consell plenari de Ciutat Vella

El plenari de Ciutat Vella ha escollit Jordi Coronas, d’ERC, com a president del consell plenari. Ha rebut el vot de tots els consellers de districte.

Jordi Coronas, ERC

18:55
   

Ferran Mascarell (JxC), elegit president del consell plenari de Gràcia

El regidor de Junts per Catalunya Ferran Mascarell serà el president del consell plenari de Gràcia. Ha estat escollit per unanimitat dels consellers del districte.

Ferran Mascarell (JxC)

18:52
   

Max Zañartu (ERC), escollit president del consell plenari d’Horta-Guinardó

Es compleixen les previsions i Max Zañartu, d’ERC, serà proposat a l’alcaldia com a president del consell plenari d’Horta-Guinardó. La seva candidatura ha rebut tots els vots favorables del total de 19 consellers i regidors del districte.

18:48
   

Montse Benedí (ERC), escollida presidenta del consell plenari de Sant Andreu

La regidora d’ERC Montse Benedí repetirà com a presidenta del consell plenari de Sant Andreu. Ha estat escollida per unanimitat amb tots els vots.

Montse Benedí (PSC)

18:47
   

Constituït el consell plenari de Gràcia 

Ja ha quedat constituït el consell plenari del districte de Gràcia. Ara comencen les votacions per escollir el president d’aquest òrgan. Hi ha una única candidatura: la de Ferran Mascarell, regidor Junts per Catalunya.

18:43
   

Comença la sessió constitutiva del consell plenari de Nou Barris

A les 18.43 h ha començat la constitució del consell plenari de Nou Barris. La nova regidora del districte, la socialista Marga Marí-Klose, inicia la sessió amb el compromís d’activar tots els recursos per “garantir la igualtat d’oportunitats”.

18:42
   

Comença el vot a Sant Andreu per escollir el president 

Els consellers del districte de Sant Andreu ja han començat a votar per escollir el president el consell plenari. Per ordre alfabètic, els consellers van dipositant la papereta amb el seu vot.

18:40
   

Comença la sessió de constitució del plenari del districte de Gràcia 

Amb 10 minuts de demora ha començat la sessió de constitució del consell del plenari de districte de Gràcia amb els 17 consellers que en formaran part.

18:38
   

Comença la constitució del plenari de Ciutat Vella

El regidor Jordi Rabassa (BComú) anuncia que, a partir d’ara, s’avancen els plens i les audiències 30 minuts per poder conciliar amb la vida familiar

Diu també que seran uns plens amb menys representació política que en el mandat anterior perquè en els pròxims quatre anys no hi haurà ni el PP ni la CUP.

18:38
   

Vuit minuts per constituir el Consell de Districte de Sant Andreu

Quan només han passat vuit minuts des de l’inici de la sessió constitutiva del Consell de Districte de Sant Andreu, ja ha quedat constituït. Els consellers ja han promès el càrrec i ara s’inicia la votació del president.

18:36
   

Salutacions abans de l’inici del plenari de Ciutat Vella

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, saluda els veïns abans de l’inici del plenari de Ciutat Vella. La sala és plena de veïns que volen seguir en directe la constitució del plenari del districte.

Jordi Rabassa Ciutat Vella

18:33
   

Tot a punt a Horta-Guinardó

Els consellers del districte d’Horta-Guinardó ja estan a punt per començar el primer consell plenari del mandat. La regidora Rosa Alarcón, del PSC, ha donat la benvinguda als regidors i també al públic que ha assistit a la sala de plens de la seu del districte.

18:32
   

Comença la constitució del Consell de Districte de Sant Andreu

A la seu del districte de Sant Andreu ha començat amb puntualitat la sessió constitutiva del consell plenari. Comença intervenint-hi la regidora del districte, Lucía Martín (BComú).

18:28
   

Expectació entre veïns i entitats de Ciutat Vella

Minuts abans que comenci el plenari de constitució del districte de Ciutat Vella, veïns i entitats es mostren expectants. Per ara, els assistents a la sessió constitutiva prenen seient en espera que arribin els consellers. 

18:20
   

Qui presidirà cada plenari? 

Les negociacions entre el govern municipal i l’oposició per al cartipàs municipal també han servit per acordar qui presidirà cada consell plenari de districte. Aquí fem un recull dels partits que presidiran els consells dels districtes que es constitueixen avui: 

  • Ciutat Vella: ERC. Amb tota probabilitat, la presidència del plenari serà per a Jordi Coronas.
  • Nou Barris: ERC. Tot i que caldrà esperar a la constitució del plenari, és probable que l’acabi presidint Gemma Sendra.
  • Gràcia: JxC. Serà per al regidor Ferran Mascarell.
  • Horta-Guinardó:  ERC. Tot apunta que serà Max Zañartu qui presidirà aquest òrgan.
  • Sant Andreu: ERC. Molt probablement la presidència anirà a la regidora Montse Benedí. 
18:07
   

Els plenaris de districte: què són i quina funció tenen?

Cadascun dels 10 districtes de la ciutat tenen un consell plenari, un òrgan que representa l’Ajuntament de Barcelona. Bàsicament s’encarrega d’impulsar projectes i informes i d’establir i mantenir una interlocució amb veïns i entitats del districte. El consell de districte està format pel president del plenari, els consellers, el regidor del districte i els regidors adscrits.

Aquí tens tot el que cal saber sobre els consells plenaris de districte.

17:46
   

Senyal en directe de la constitució dels plens de districte

Ciutat Vella

Nou Barris

Gràcia

Sant Andreu

Horta-Guinardó