La consellera ha qualificat de “mala jugada” no haver pogut aprovar els pressupostos i ha reconegut que des del Departament d’Ensenyament estan molt indignats amb la situació. Ruiz assegura que el problema ha estat que, en no acceptar els pressupostos al Parlament, no es tenen els diners que es volien invertir en centres d’alta complexitat, atenció a l’educació inclusiva i per millorar les substitucions. Cal recordar que la no-execució d’aquesta partida suposarà que es retallin 540 places que ja estaven previstes per al curs vinent. Els centres més afectats són els catalogats com a “de màxima complexitat”, ja que han de donar resposta a educació especial o tenen un percentatge elevat d’estudiants nouvinguts.

El govern municipal es va mostrar indignat per la reducció de plantilla prevista a les escoles públiques de la ciutat, i perquè no se’ls hagi comunicat la mesura tot i formar part del Consorci d’Educació. Per tot això, dimarts passat van demanar una reunió urgent amb Ensenyament per buscar un pla B.

Protestes docents

Dijous una quarantena de directors de diferents centres de primària van impulsar una recollida de signatures per demanar que es reverteixi la decisió. Uns 250 docents es van concentrar a les portes del Parlament per fer-ne l’entrega. De moment s’hi han adherit 179 escoles, instituts i centres d’educació especial.