reunió Torra Chacón Nissan

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha dit que no posaran gens fàcil a Nissan el tancament de les plantes que té a Catalunya, i ha afegit que “és un cop molt fort”, ja que serà el tancament que tindrà “més afectacions” pel que fa a llocs de treball de la història a Catalunya. La consellera ha admès que és una notícia que ja esperaven.

“L’estratègia de Nissan ha estat molt erràtica”

Chacón ha assegurat que l’estratègia de la direcció de Nissan ha estat “molt erràtica”. Ha dit que no entén el rumb de les inversions que ha fet l’empresa, i ha retret l’aposta del govern català per la planta de pintura de l’automobilística japonesa. “S’han rigut de nosaltres?”, s’ha preguntat la consellera. Ha afegit que l’administració hi ha sigut quan ha calgut, i ha lamentat que “ara veiem que l’empresa no ha jugat amb tota lleialtat”.

Chacón s’ha queixat de la manca de resposta de Nissan quan els governs català i espanyol li van presentar un pla que preveia la inversió de 300 milions d’euros per a les plantes catalanes i ha acusat l’automobilística de “certa deslleialtat”. La consellera ho ha dit en una entrevista a TV3, quan ha conegut la notícia.

La consellera es reuneix aquest dijous al matí amb el president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident, Pere aragonès, i el conseller de Treball, Afers Social i Família, Chakir el Homrani, per analitzar la situació i decidir quines seran les actuacions a seguir del Govern a partir d’ara.