En ple debat aprovar les ordenances fiscals i el pressupost de Barcelona per a l’any 2020, el Consell de Ciutat ha donat el vistiplau als comptes proposats pel govern municipal, amb alguns dubtes. El portaveu del consell, Albert Recio (de la FAVB), ha dit: “El pressupost és positiu, però volem situar dos problemes”, en la lectura del dictamen acordat pel ple del Consell de Ciutat.

D’una banda, el consell alerta que “una part del finançament depèn de la Generalitat i l’Estat” i, de l’altra, qüestiona si l’amenaça d’una nova crisi econòmica “pot afectar els ingressos”. Des del govern municipal ha respost el regidor de Presidència, Jordi Martí, que ha defensat que “davant d’una possible desacceleració”, la millor opció és encarir impostos lleugerament perquè “si venen temps d’incertesa, no els pateixin els més vulnerables”.

Primer consell del mandat, amb novetats

Es dona la circumstància que aquesta ha estat la primera sessió del Consell de Ciutat en el mandat d’Ada Colau i Jaume Collboni. Això vol dir que en els mesos vinents se’n renovaran els membres. A més, aquest cop el consell ha estrenat un sistema digital per fer les votacions (a través d’una aplicació mòbil). Fins ara es feien mitjançant cartolines de color, que calia alçar amb la mà.