El Consell de Ciutat ha recuperat l’escenari habitual d’abans de la pandèmia i s’ha tornat a fer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Hi han participat 40 persones en format presencial i 30 per videoconferència. En la primera sessió plenària d’aquest 2022 s’ha aprovat un manifest en contra de la guerra d’Ucraïna i una proposta d’acord per garantir la continuïtat dels pressupostos participatius.

A més, la reunió ha servit per presentar la Memòria del Consell de Ciutat 2021, i també un recull de reflexions sobre com ha viscut la ciutat la pandèmia, amb propostes i recomanacions per suggerir línies de treball al govern municipal.

Les sessió plenària del Consell de Ciutat se celebra dues vegades l’any i hi participen més d’un centenar de persones d’entitats i institucions de diferents sectors i àmbits territorials. Aquesta reunió és el màxim òrgan consultiu i de participació de la ciutat. Durant la pandèmia, l’any 2020 es va celebrar només una trobada de manera virtual, i el 2021 es van fer dues reunions semipresencials, però no al Saló de Cent.