Conferència Presidents noves mesures covid Nadal

La Conferència de Presidents reunirà aquest dimecres a la tarda el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, amb els presidents autonòmics per decidir noves mesures covid per a Nadal. Amb aquesta trobada, que tindrà un format telemàtic, l’executiu central i els governs de les comunitats volen prendre accions conjuntes per fer front a la sisena onada del coronavirus i a l’expansió de la variant òmicron, que ja supera el 20 % dels casos a Catalunya.

La mascareta obligatòria a l’exterior, a debat en la Conferència de Presidents

Poques hores abans de la Conferència de Presidents, algunes comunitats autònomes, entre les quals Navarra, el País Basc, la Comunitat Valenciana o Andalusia, ja han fet públic que plantejaran al Govern espanyol que la mascareta en exteriors torni a ser obligatòria. A més, algunes autonomies reclamen a l’executiu central que activi un fons covid per a l’any 2022.

Catalunya vol estendre les noves restriccions per la covid a tot Espanya

El president del govern català, Pere Aragonès, ha manifestat en la roda de premsa d’aquest dimarts la intenció de sol·licitar a Sánchez que estengui a tot Espanya les noves restriccions per la covid anunciades a Catalunya. Això suposaria tornar a aplicar el toc de queda entre la una i les sis de la matinada, el tancament de l’oci nocturn, restringir les reunions a un màxim de 10 persones i limitar l’aforament de la restauració, el comerç i la cultura.