L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha condemnat l'”atac feixista” que es va produir ahir a la tarda després d’una manifestació a Nou Barris. A través de Twitter, Colau ha subratllat que els agressors van actuar “amb violència i símbols nazis” i ha demanat al Departament d’Interior de la Generalitat i a la fiscalia que “actuïn amb tota la contundència contra aquestes expressions d’odi a la ciutat”. L’alcaldessa ha acabat la seva piulada assegurant que “Barcelona és i serà sempre antifeixista”.

La candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté, també ha condemnat els fets i ha manifestat la seva “preocupació per l’aparent impunitat” dels grups d’ultradeta. Segons Munté, aquesta ja “és una prioritat pel Departament d’Interior” i, en aquest sentit, ha volgut recordat que el president de la Generalitat, Quim Torra, ja va demanar una reunió urgent de la Junta de Seguretat en la reunió que va mantenir dilluns amb la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, per abordar precisament el creixement dels atacs feixistes. La candidata del PDeCAT ha demanat a l’equip de govern de Colau que també en faci “una prioritat”.

Més concís ha estat el president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni. En una piulada a Twitter, el líder socialista a l’Ajuntament ha fet una “condemna rotunda a la [violència] viscuda ahir a la nit a Nou Barris” i ha assegurat que “la violència no té cabuda a Barcelona“.

Des de la CUP Capgirem Barcelona, la regidora Maria Rovira ha participat en una roda de premsa conjunta amb membres del Casal Tres Voltes Rebel de la Guineueta, on va tenir lloc l’agressió. Més enllà de condemnar els fets, Rovira ha demanat “a la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona i als seus cossos de seguretat que creïn una unitat específica per desarticular tota aquesta extrema dreta“.

També l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha referit a aquests fets des de la conferència de premsa que ha fet des de Berlín.

“Els fets de radicalitat que estem veient són, precisament, la violència unionista d’extrema dreta i aquesta nit hi ha hagut un episodi molt lamentable“, ha dit Puigdemont, en referència a l’agressió de Nou Barris. L’expresident ha remarcat que “cada dia hi ha amenaces a gent que porta el llaç groc” i ha assegurat que “continuarem lluitant contra actituds feixistes que intenten intimidar l’expressió pacífica i democràtica de la gent que reivindica la independència de Catalunya“.