Les urnes de cartró protagonistes del 9-N han tornat a sortir al carrer aquest dimarts en la concentració de suport als imputats pel procés de la consulta. Les han pujat dalt de l’escenari de la plaça de Sant Jaume representants d’entitats diverses com el president de l’ANC, Jordi Sánchez, Isona Passola com a membre del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, i els candidats de Junts pel Sí Oriol Junqueras i Raül Romeva.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha pronunciat el manifest del Pacte Nacional pel Dret a decidir. El text incideix en el dret a decidir, “inherent a la ciutadania catalana”. També ha carregat contra les querelles imposades al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, la consellera d’Ensenyament en funcions, Irene Rigau, i l’exvicepresidenta del govern català, Joana Ortega, “per antidemocràtiques”.

Centenars de persones han respost a la convocatòria desafiant la pluja que ha caigut aquest vespre a la ciutat. A més, han fet ressonar crits d’independència a la plaça. La concentració s’ha repetit davant d’altres ajuntaments de Catalunya, com Girona, Lleida o Vic.