JORDI SÀNCHEZ, president de l'ANC "Una diada amb una gran participació ens donarà esperances de que el 27 de setembre hi hagi també una molt elevada participació. Els que creiem en la democracia creiem en la participació i més enllà de la voluntad política de que aquest país a través de les urnes s'expresi a través de la independència el que volem es que sigui la societat de manera lliure i sense cap coacció pugui expressar quin és el seu dessig.""

A la plaça s’ha desplegat una pancarta gegant amb el lema “11-S, omplim la Meridiana. 27-S, guanyem la República Catalana” per remarcar la transcendència de la cita electoral convocada aquest dilluns pel president, Artur Mas, i per reclamar la independència de Catalunya.

A la concentració s’ha reivindicat el caràcter constituent dels comicis i s’ha fet una crida a participar tant en l’acte de la Diada com en les eleccions del 27 de setembre. En els discursos, el president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha ressaltat que “som un poble cívic amb voluntat de conquerir la independència a través de les urnes.”

Per la seva banda, l’actor Joan Lluís Bozzo, ha assenyalat que “ara ja no ens toca resistir, ens toca guanyar” mentre que el vicepresident d’Omnium Cultural, Jordi Cuixart, ha remarcat que “el 27-S podrem decidir independència ‘sí’, independència ‘no'”.