Les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural han organitzat una concentració davant els ajuntaments de totes les poblacions de Catalunya. Aquí a Barcelona la cita ha estat a la plaça de Sant Jaume a les vuit del vespre d’aquest dilluns. La petició ha estat unànime: demanar que surtin tots els empresonats, sense excepció.

A les 20 h d’aquest dilluns, poc després de la sortida de la presó dels consellers destituïts, a la plaça de Sant Jaume s’ha fet una concentració de protesta. El clam ha estat clar, “no hi són tots”. Aquesta nova protesta ha durat al voltant d’una hora i ha omplert l’espai de cartells amb escrits com “Llibertat presos polítics” i llaços grocs.

Els vicepresidents de l’ANC, Agustí Alcoberro, i Òmnium Cultural, Marcel Mauri, han fet parlaments per insistir que surtin també Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i també Oriol Junqueras i Joaquim Forn. Han expressat la indignació per la decisió del jutge Pablo Llarena i han agraït les aportacions per pagar les fiances de 100.000 euros dels excarcerats.

Els organitzadors han assegurat que les concentracions es repetiran fins que tots quedin en llibertat.