Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest dilluns a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la unitat del constitucionalisme. Es presenten com un grup nou, jove i fresc que busca tenir els mateixos drets que els independentistes i poder expressar lliurement la seva defensa de la Constitució. Durant la protesta ha plogut amb força i la concentració ha durat tot just 30 minuts.

D’on surt ‘ S’ha acabat!’ ?

L’any passat, el dia 8 d’octubre, hi va haver una manifestació sota els lemes “Todos somos Cataluña” i “Recuperem el seny“. Un any després, alguns dels qui defensaven aquesta posició s’han erigit en nova plataforma i han organitzat una concentració per commemorar la data. S’ha Acabat! és una plataforma formada per un grup de joves constitucionalistes catalans que volen unir, diuen, les diferents posicions del constitucionalisme i defensar aquesta ideologia davant els “brutals atacs del nacionalisme agressiu”.

La línia d’actuació d’aquesta nova agrupació se centra en accions com la de treure símbols independentistes de la via pública, fer xerrades a les universitats i centres cívics, expliquen que per augmentar la presència del constitucionalisme al carrer més enllà de les institucions, i organitzar concentracions en diferents ciutats catalanes.