(ACN/redacció) El número dos de la llista d’ECP, Joan Carles Gallego, ha presentat les polítiques d’habitatge que proposen els comuns de cara a les eleccions del 14-F. Una de les propostes més destacades és que tots els municipis de Catalunya tinguin l’any 2030 un 15 % d’habitatge públic. Per aconseguir-ho, Gallego ha instat el Govern espanyol (on els comuns governen amb el PSOE) a incrementar el pressupost d’habitatge fins a l’1,5 % del PIB: “Això vol dir arribar al 15 % d’habitatge públic, vol dir controlar els lloguers, vol dir ser proactius en les polítiques d’habitatge”.

En un acte telemàtic sense la participació de la cap de llista, Jéssica Albiach, Gallego també ha defensat un pacte nacional per l’habitatge que serveixi per acordar polítiques i estratègies que garanteixin el dret a un habitatge digne i se’n pugui fer seguiment. Joan Carles Gallego, a més, ha acusat Junts i ERC de no tenir polítiques d’habitatge: “Ni hi són, ni se’ls espera”. Una altra proposta que els comuns han incorporat al seu programa electoral és la creació d’una banca pública de finançament de l’habitatge de lloguer, complementari a l’Institut Català de Finances.

A banda de Gallego, també han participat en l’acte telemàtic el secretari primer de la mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, la portaveu dels comuns al Parlament, Susanna Segovia, i la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament, Lucía Martín.