La proposta s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups, excepte la CUP, que s’ha abstingut. El regidor Juanjo Puigcorbé (ERC) ha assegurat que la propietat de l’edifici, la fundació Pere Relats, “està disposada a negociar amb l’Ajuntament” i que vol vendre per finançar una residència per a la gent gran al Poblenou. “Evitin que un espai de gran valor passi a mans privades”, ha dit Puigcorbé, que ha demanat que el taller Masriera es converteixi en “el vaixell insígnia de la creativitat cultural a la Dreta de l’Eixample”.

Carmen Andrés ha dit que des del districte es treballa per recuperar aquest edifici per dotar-lo d’usos culturals. La regidora socialista ha explicat que el consistori està ara confirmant la titularitat de l’edifici per poder-hi entrar i valorar el cost de la rehabilitació. Andrés ha afegit que aquesta xifra permetrà ajustar el pressupost total del projecte i negociar-ne el preu amb la propietat.

El taller Masriera, que reprodueix un temple antic, està en desús des del 2009 i a l’interior es conserva, entre altres espais, un teatre. L’edifici es va incloure en una operació urbanística del mandat anterior per convertir la torre del Deustche Bank en un hotel de luxe, però la moratòria de llicències decretada per l’executiu d’Ada Colau va frenar el procés, que preveia destinar l’edifici a equipament municipal.