Ronda litoral

El govern ha pres mesures excepcionals a les portes de les festes de Nadal. Afecten les comarques de la Cerdanya i el Ripollès, que es tanquen de forma perimetral perquè s’hi ha detectat un increment de casos. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut que la situació és “molt complicada” sobretot per la “importància d’aquestes dates”. Tot i això, ha assegurat que calia aplicar aquesta restricció: “És una acció absolutament necessària, ho hem de fer per aturar el virus a les comarques de la Cerdanya i el Ripollès”.

Vergés ha explicat que Salut analitza dia a dia les dades de la pandèmia. “En la revisió hem vist un comportament molt diferenciat en aquest punt del país“, ha dit. De moment afegeix que no cal estendre les restriccions a la resta de Catalunya perquè no veuen “un creixement exponencial a tot el país”.

Interior vetllarà pel compliment de la nova restricció

Un dispositiu d’entre 195 i 200 efectius dels Mossos d’Esquadra vetllaran cada dia pel compliment d’aquestes noves restriccions. Interior ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania i ha demanat als qui hagin d’entrar o sortir d’aquestes comarques que portin el document acreditatiu que justifiqui els desplaçaments. “Aquests dies seran difícils, la temperatura i la climatologia seran molt intenses i demanem la màxima col·laboració ciutadana per fer els confinaments comarcals de la millor manera possible”, ha demanat el comissari dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero.

El confinament perimetral de la Cerdanya i el Ripollès entra en vigor la mitjanit d’aquest dimecres 23 de desembre i s’allargarà com a mínim 15 dies, fins al 6 de gener.

En l’última compareixença del govern, es va decretar el tancament comarcal fins a l’11 gener i es van restringir els horaris dels àpats als restaurants. També es va establir que el toc de queda el 24 i el 31 de desembre serà a la una de la matinada i la nit de Reis a les 23 h, i es va anunciar que es permetia la mobilitat per visites a familiars, a una segona residència i a un establiment hoteler o rural durant les festes.