Aquest article forma part de la sèrie de butlletins diaris sobre les eleccions al Parlament de Catalunya que pots rebre cada matí.

🔎 Comparem les mesures contra la covid que proposen els partits: la pandèmia en els programes del 14-F

Davant la possibilitat que la crisi sanitària s’allargui molt temps, tots els partits proposen en els seus programes electorals mesures contra la covid, és a dir, compromisos i ajudes per fer front a possibles rebrots però també a les conseqüències econòmiques que està deixant la pandèmia. Analitzem les diferents propostes de cada formació.

El Departament de Salut calcula que diumenge, dia de les eleccions al Parlament, hi haurà unes 14.000 persones contagiades de coronavirus i entre 70.000 i 80.000 persones afectades en total, comptant els contactes dels contagiats.

❓ La pregunta | Com entregar el vot el 14-F per evitar contagis?

Pot semblar una obvietat, però es recomana no llepar el sobre on hi dipositarem el vot. Per això, es recomana humitejar el sobre amb aigua en comptes de fer-ho amb saliva. El director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals del govern, Ismael Peña-López, assegura que també serveix tancar el sobre posant la solapa a dins, sense adherir-lo amb cap líquid.

💬 Els titulars de la jornada

💬 Cara a cara | Hi haurà problemes per configurar les meses electorals?

El periodista Toni Aira i la professora de Ciències Polítiques Gemma Ubasart analitzen a ‘bàsics’ alguns dels interrogants dels comicis.

▶️ Vídeo | La capella de Sant Jordi al Palau de la Generalitat

Avui continuem recollint indrets curiosos que es poden trobar al Palau de la Generalitat. La capella de Sant Jordi es va construir l’any 1434 a la planta baixa del Palau de la Generalitat. En aquells temps, el poder requeia sobre tres braços: eclesiàstic, reial i militar. El president de la Generalitat tenia el poder eclesiàstic i, per aquest motiu, es va fer la capella.

📆 Agenda del dia | Els actes més destacats 

  • 10 h / PSC. El candidat, Salvador Illa, pronunciarà una conferència en el marc del cicle Eleccions Catalunya 2021, de Fòrum Europa Tribuna Catalunya, que organitza Nueva Economía Fórum.
  • 10.30 h / Cs. El candidat, Carlos Carrizosa, respondrà a les preguntes de la roda de premsa organitzada per l’Agència EFE.
  • 10:30 h / PDeCAT. La candidata, Àngels Chacón, farà una roda de premsa sobre propostes de fiscalitat.
  • 11 h / PP. El candidat, Alejandro Fernández, participarà en el cicle de rodes de premsa telemàtiques organitzades per l’Agència Catalana de Notícies (ACN).
  • 11 h / Vox. El candidat, Ignacio Garriga, i el president del partit, Santiago Abascal, faran un acte electoral a Lleida.
  • 12 h / ERC. El candidat, Pere Aragonès, participarà en l’acte que ERC organitza a Barcelona per parlar sobre cultura i llengua.
  • 12 h / ECP. La candidata, Jéssica Albiach, farà un acte electoral a Esplugues de Llobregat. També hi intervindrà la ministra de Treball, Yolanda Díaz; el número dos per Barcelona, Joan Carles Gallego, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco.
  • 12 h / CUP. La candidata, Dolors Sabater, oferirà una roda de premsa sobre actualitat política amb el número dos per Barcelona, Carles Riera, i la número tres per Barcelona, Eulàlia Reguant.
  • 12.30 h / Junts. La candidata, Laura Borràs, participarà en un acte telemàtic per reactivar l’economia. Hi intervindran els candidats Elsa Artadi i Joan Canadell i el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa.