Una proposició del PP per demanar al govern de la Generalitat ampliar l’horari de bars i restaurants fins a la nit ha encès el ple municipal a l’Ajuntament de Barcelona. El líder municipal dels populars, Josep Bou, ha comparat la ciutat i Catalunya amb Madrid, tot defensant la gestió de la pandèmia feta per la presidenta Isabel Díaz-Ayuso: “Cal seguir el model d’èxit de Madrid”. Això ha generat les crítiques del govern municipal i també d’ERC i Junts, que han acusat Bou de voler portar la campanya electoral de Madrid al consistori.

El líder municipal del Partit Popular ha assegurat que la restricció horària ha destruït 23.000 llocs de treball, una situació que ha definit com a “realment sagnant”. Ara per ara, bars i restaurants poden obrir fins a les 17 h, mentre que a la capital espanyola ho fan fins a les 23 h. “El poder fer sopars és la vida; no fer-los és la mort”. Per això, Bou celebra que Madrid ha aconseguit “frenar” les pèrdues econòmiques, però també els contagis: “Estan instal·lats en una rampa”.

Collboni: “Ens importa un pebrot Ayuso”

“La rampa de Madrid és la rampa cap a les UCI”, li ha reblat immediatament després el regidor Jordi Castellana (ERC). Tot i que Bou ha explicat que les corbes de Madrid i Catalunya són similars, el republicà ha assegurat que “hi ha més morts a Madrid que a Catalunya” i ha acusat el popular de fer “dosi de populisme” i “màrqueting” en plena campanya per a les eleccions autonòmiques de Madrid.

Crític amb Bou s’ha mostrat també Jaume Collboni, el primer tinent d’alcalde: “Ens importa un pebrot el que digui la senyora Ayuso”, ha respost el socialista en el seu torn d’intervenció. En nom del govern municipal, Collboni ha lamentat que Bou hagi aprofitat la proposta per fer “politiqueria”. La regidora Neus Munté també s’ha volgut dirigir a Josep Bou per la seva comparació amb Madrid: “Li sobrava populisme”.

Crítiques a la “gestió nefasta” de la pandèmia

En una línia similar a la de Bou s’ha pronunciat la presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, qui ha lamentat que la restauració està patint la “gestió nefasta” de la pandèmia del govern de la Generalitat. “Contraposar salut i economia és mesquí i una vergonya“, ha dit la líder taronja, dirigint-se a ERC després de la intervenció de Jordi Castellana. Manuel Valls (BCN Canvi) també ha retret el to d’algunes intervencions: “Es pot parlar de la resta d’Espanya i de models que han donat més o menys èxit, però sense tirar-se els morts a la cara“, ha dit.

En qualsevol cas, hi ha hagut gairebé unanimitat del ple en votar a favor de la proposta de Bou per demanar a la Generalitat que aviat ampliï l’horari de bars i restaurants fins a les 23 h i que, així, aquests puguin oferir sopars. Només ERC hi ha votat en contra. Aquest migdia, el govern en funcions ha anunciat que la restauració podrà obrir fins a la nit a partir del 9 de maig.