La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha tirat endavant una proposició per posar reduir les molèsties que general la ronda de Dalt als veïns durant aquest mandat amb els vots a favor de tots els grups excepte l’abstenció de la CUP.

La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha esquivat les crítiques del PSC que acusen el govern municipal d’haver aturat el projecte. Vidal ha assegurat que durant el mes de juliol es va treballar amb reunions amb les associacions de veïns dels barris implicats. També ha aclarit que actualment s’estan estudiant les 19 propostes que es van rebre per realitzar els estudis tècnics de l’obra. La regidora ha argumentat que “volem fer actuacions a la ronda de Dalt en aquest mandat però volem un calendari realista”. En aquest sentit, ja ha avançat que fer les primeres actuacions durant el 2016 seria “agosarat”.

La crítica més dura l’ha rebut des de CiU. La regidora Francina Vila no ha donat credibilitat a les paraules de Mercedes Vidal, “no han fet res que demostri que tiraran endavant aquest projecte”. Des d’ERC i el PP han coincidit a comparar la ronda amb una cicatriu que separa els barris de Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris.