La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha negat que el districte hagi aplicat amb arbitrarietat l’ordenança de terrasses i ha dit que s’ha aplicat “de forma uniforme tenint en compte la seva complexitat”. Pin ho ha relatat en la primera sessió de la comissió d’estudi que s’ha creat per esclarir com es prenen les decisions sobre aquesta normativa a Ciutat Vella. Al gener, el Ple va aprovar aquesta comissió amb els vots del PDeCAT, Cs, PSC i PP.

Segons Pin, el govern municipal està disposat a lliurar tota la documentació per “desfer certs rumors” sobre l’aplicació de l’ordenança al districte. Les paraules de la regidora no han convençut la majoria de l’oposició, que en la sessió constitutiva de la comissió ha acusat Pin d’actuar de forma arbitrària. Sònia Recasens (PDeCAT) ha dit que la norma s’aplica a Ciutat Vella amb uns criteris que “van més enllà de l’ordenança”.

Comissió terrasses Ciutat Vella

Koldo Blanco (Cs) ha assegurat que entre els restauradors de Ciutat Vella hi ha “una alarma molt important” i Xavier Mulleras (PP) ha dit que només en aquest districte hi ha hagut “veritables problemes”. Per Daniel Mòdol (PSC), la comissió ha de servir per avaluar si amb la modificació de l’ordenança “l’hem encertat o no”. Des d’ERC, Jordi Coronas ha reclamat fixar els criteris de flexibilitat perquè la norma no s’apliqui de forma arbitrària segons qui governi. Pere Casas (CUP) ha recordat que es van oposar a crear aquesta comissió.

Conclusions a l’abril

Després de la sessió constitutiva d’aquest dimarts, la comissió es reunirà en tres ocasions més. En dues sessions hi haurà compareixents a proposta dels grups municipals. En l’última sessió, el 9 d’abril, es debatran les conclusions, que es portaran després a votació en el ple municipal, molt probablement l’últim del mandat.