Dimarts s’ha celebrat al Parlament la primera sessió de la comissió d’investigació dels atemptats dels dies 17 i 18 d’agost a Barcelona i Cambrils. Un dels primers a comparèixer ha estat Josep Ginesta, secretari general d’Afers Socials i Treball, que ha alertat del perill de radicalització dels menors no acompanyats que arriben a Catalunya. Ginesta creu que cal que se’ls faci un itinerari de regularització diferenciat i més ràpid que el dels adults. Afirma que la clau és disminuir les desigualtats socials que afecten especialment les persones migrants i ha instat la societat catalana a integrar la diversitat religiosa per afavorir la interculturalitat. Ginesta també ha afirmat que des del govern es plantegen la possibilitat de presentar una demanda a la fiscalia per les imatges de menors d’edat, difoses per alguns mitjans en les hores posteriors a l’atemptat a la Rambla.

Una altra de les persones a comparèixer ha estat l’exdirector general d’Afers Religiosos Enric Vendrell, que ha afirmat que hauria de ser possible que a les escoles s’impartís (si ho sol·licita l’alumne) l’assignatura de religió musulmana, per tal que aquesta matèria no quedés només a mans dels imams.

Cap dels implicats en els atemptats no havia estat a la presó

El director general de Serveis Penitenciaris, Amand Calderó, ha confirmat, de nou, que cap dels terroristes implicats en els atemptats no havia passat per la presó. Tot i això, Calderó assegura que els centres penitenciaris poden ser un focus de captació de gihadistes i que això és un fet que ha quedat demostrat moltes vegades. En la comissió de dimarts també ha comparegut el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós. La propera sessió està programada per al 24 de juliol i es preveu que hi assisteixi el síndic de greuges, Rafael Ribó.