SARA JAURRIETA, regidora del PSC "Cal fer les coses bé, amb la màxima col·laboració amb l'Agència Tributària i amb lideratge, senyora Recasens, lideratge." XAVIER MULLERAS, regidor del PP "Posin en marxa mètodes d'auditoria per tal d'evitar que es tornin a produir aquests possibles fraus fiscals i sobretot, i importantíssim, posin en marxa un codi ètic de bones pràctiques fiscals." SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Nosaltres no podem fer una auditoria a les empreses, no som competents per fer-ho, no tenim els instruments per fer-ho, ni podem fer-ho. Contundència contra el frau fiscal en el marc de les nostres competències."

La tinenta d’alcalde d’Economia, Sònia Recasens, ha volgut deixar clar que les inspeccions afecten 20 de les 700 empreses que treballen al mercat de subministrament i que, per tant, Mercabarna és aliena a l’operació administrativa. Recasens ha explicat que com a presidenta de Mercabarna, ha estès la mà a l’Agència Tributària per col·laborar en el procés. També ha afegit que “no s’actuarà ni abans ni en paral·lel fins que no es resolguin els expedients administratius” i que sempre serà dins de les competències corresponents.

La resposta del govern municipal a les inspeccions en una vintena d’empreses del Mercat Central del Peix de Mercabarna per un possible frau fiscal no han convençut els grups de l’oposició. D’entrada, han retret a l’Ajuntament que minimitzi els fets. En aquest sentit, la regidora socialista Sara Jaurrieta i la regidora d’ICV-EUiA Isabel Ribas han recordat que les empreses investigades representen el 40% del Mercat Central del Peix. Xavier Mulleras (PP), a més, ha trobat a faltar autocrítica per part del consistori.

Les formacions també han coincidit a demanar que l’Ajuntament mogui fitxa i plantegi mesures preventives per evitar irregularitats. Ribas considera que Mercabarna hauria d’emprendre “una actuació més decidida” i començar a treballar per minimitzar el risc de males pràctiques. Des del PSC, han posat sobre la taula l’elaboració d’un informe que estudiï millores pel que fa al control preventiu. El regidor del PP Xavier Mulleras ha anat un pas més enllà i ha plantejat implantar mecanismes d’auditoria a les empreses que s’aixopluguen a Mercabarna per detectar futurs fraus. El president del Grup Municipal d’ERC+Dcat+Rcat, Jordi Portabella, ha proposat prendre mesures en coordinació amb els inspectors d’Hisenda “perquè saben el que s’ha de mirar” i ha lamentat que Catalunya sigui la comunitat on es fan més inspeccions mentre que és a Madrid on es detecta més frau fiscal.