Barceló ha posat d’exemple que en alguns centres s’ha demanat als alumnes que es posessin dempeus si els seus pares van anar a votar l’1-O. Des del PP, Àngels Esteller ha denunciat que a les escoles de Barcelona estan “adoctrinant en l’odi” els infants “perquè vagin en contra dels que no volen el referèndum”. “Deixem en pau les escoles”, ha replicat Ortiz, que ha demanat “treure les urpes per guanyar vots a costa del que sigui” i deixar als mestres fer bé la seva feina.

La resta de grups ha defensat el sistema educatiu. “No acceptem que es digui que les escoles estan adoctrinant”, ha dit Irma Rognoni (PDeCAT). Des d’ERC, Montse Benedí ha criticat que Cs i PP vulguin “fer política amb l’educació” i ha demanat no fer-ho. La portaveu socialista, Carmen Andrés, ha dit que de cap manera no es pot posar en risc o dubte la professionalitat de l’escola catalana.

Acte de reconeixement a les AMPA per l’1-O

La mateixa comissió ha aprovat una proposició del grup Demòcrata que insta el govern municipal a fer un acte de reconeixement a les associacions de pares i mares, docents, entitats veïnals i el col·lectiu Escoles Obertes implicats en les activitats que es van fer als centres que van ser punts de votació l’1-O. Els grups del govern (BComú i PSC) s’han abstingut. Ortiz ha donat suport als que van promoure aquelles activitats, però ha criticat que el PDeCAT faci un ús polític d’una situació dramàtica.