Escolta aquesta notícia

Des d’aquest dilluns, 12 de maig, es posa en marxa la fase de votació dels pressupostos participatius, una oportunitat perquè els ciutadans escullin directament quins són els projectes i propostes que volen per a Barcelona. Aquest procés durarà cinc dies, fins al 17 de maig, i definirà com s’invertiran 30 milions d’euros entre el 2025 i 2027. En total, hi ha 239 projectes que han arribat a la darrera fase de validació, després que l’Ajuntament de Barcelona en descartés 16.

Dues novetats d’última hora

En un principi hi havia 237 projectes, però finalment l’Eixample s’hi ha incorporat dos projectes més. Un és Recuperem xamfrans, que proposa adoptar xamfrans de 90 º a la Nova Esquerra de l’Eixample i ampliar les voreres de l’encreuament entre el carrer de Mallorca i el del Comte Borrell. L’altre és Millora de l’entorn de l’Escola Ferran Sunyer, que proposa ampliar la vorera del carrer de Viladomat i instal·lar-hi mobiliari urbà al voltant del centre.

Qui pot votar-hi?

Tots els empadronats a Barcelona de 14 anys o més poden dir-hi la seva als pressupostos participatius. En el procés, només es pot votar en dos dels 10 districtes de la ciutat: el de residència i un altre de lliure elecció. Aquest segon, però, és opcional.

Els que no arriben a aquesta edat no poden votar, però 716 infants d’entre vuit i 13 anys sí que han participat en el procés de selecció de les propostes. Dues propostes de cada districte que han passat a la fase de votació final han estat seleccionades per aquests infants.

Com participar-hi?

Cal accedir al web decidim.barcelona, registrar les dades d’empadronament i votar, com a mínim, en un districte. També s’han habilitat 230 punts de suport per poder votar, i es poden consultar al web dels pressupostos participatius.

Quants projectes es poden votar?

Es podran votar projectes del districte on es té fixada la residència i també d’un segon districte. En funció del pressupost que té assignat cada districte es podran seleccionar més o menys projectes fins a esgotar la partida. En total, hi ha 30 milions d’euros a repartir.

Distribució equitativa entre districtes

El pressupost total està distribuït de manera equitativa entre els deu districtes tenint en compte criteris com la superfície, el nombre d’habitants o la renda. Així doncs, la inversió prevista oscil·la entre els 3,6 i els 2 milions d’euros. Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Nou Barris i Sant Martí encapçalen la partida pressupostària, mentre que les Corts serà el que tindrà la més modesta.

Comparteix a: