Aquest 10-N, les urnes no només decidiran els nous diputats al Congrés. Els votants a les eleccions generals del 2019 també hauran d’escollir una llista electoral per al Senat espanyol. T’expliquem a continuació com votar al Senat.

S’escolliran 350 diputats per omplir el Congrés dels Diputats mentre que la xifra de senadors és variable. En aquests comicis, els ciutadans votaran 208 senadors dels 244 que formaran la cambra.

Què has de dur per votar el 10-N?

El 10 de novembre, abans de sortir de casa, comprovar que duus el DNI a sobre perquè és imprescindible a l’hora de votar. El president de la mesa te’l demanarà i, un cop comprovades les dades personals, es guixarà el teu nom de la llista d’electors.

Quan arribis al teu col·legi electoral, veuràs que cada mesa està identificada amb una lletra i hauràs de dirigir-te a la que et correspon, segons la teva targeta censal. Allà veuràs dues urnes: una de transparent i una altra de color salmó. A la primera es diposita el vot amb la papereta del partit polític escollit al Congrés dels Diputats. En aquest cas, cada papereta de color blanc conté la candidatura d’una formació.

A la segona urna s’escullen els membres del Senat. Aquí hi va la papereta salmó, en què caldrà marcar un màxim de tres candidats, que poden ser de diferents partits polítics. En aquest cas, s’escull mitjançant un sistema de vot al candidat, i no al partit.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]