El primer tinent d’alcalde de Barcelona i candidat del PSC per a les eleccions municipals, Jaume Collboni, ha proposat recuperar 30 interiors d’illa de l’Eixample per guanyar verd urbà. Collboni ha assegurat que suposaria guanyar 63.000 metres quadrats, l’equivalent a set camps de futbol “sense haver de tallar carrers ni alterar la lògica de la trama del pla Cerdà.”

El socialista ha apuntat que en governs anteriors del PSC a Barcelona es van recuperar 42 interiors d’illa, i que ara els tècnics veuen viable aconseguir-ne 30 més, per això vol que aquesta línia sigui la nova prioritat per guanyar espais verds. A més, ha afegit que “la superilla com a tal no existeix, existeixen projectes de pacificació de carrers. La resta forma part d’un programa electoral que no compartiré i que no desenvoluparé”.

Demana a Junts i ERC que aprovin els pressupostos

Pel que fa l’aprovació dels pressupostos municipals, Collboni ha assegurat que confia en Junts i ERC per aprovar-los. “Jo demano aquí solemnement a ERC i Junts que tinguem pressupostos a Barcelona, perquè ens juguem 400 milions d’euros dels 3.600 del pressupost que haurem de guardar al calaix [si el pressupost per l’any vinent no s’aprova]. El candidat considera que aprovar pressupostos a l’Estat, a la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona, seria un magnífic senyal que enviaríem els polítics a la ciutadania, que som conscients en el moment que estem i no fem partidismes“, ha conclòs.

Una nodrida representació de Junts, però ni rastre dels socis de govern, els comuns

El socialista ho ha anunciat a la trobada Fòrum Europa, amb una nodrida representació de regidors del Grup Municipal de Junts, amb Neus Munté i Jordi Martí, i l’exalcalde Xavier Trias, que encara no s’ha postulat oficialment com a candidat de Junts. També hi han assistit altres exalcaldes, els socialistes Narcís Serra i Joan Clos, i també l’expresident de la Generalitat José Montilla. No s’hi ha vist, en canvi, cap regidor dels comuns, socis del govern municipal, ni d’ERC, principal partit de l’oposició.

L’expresident de la Generalitat José Montilla, els exalcaldes de Barcelona Narcís Serra i Xavier Trias, i l’exministra de sanitat i Igualtat, Leire Pajín.