Per Jaume Collboni, els socialistes van deixar una herència positiva que Xavier Trias no ha sabut gestionar. Un alcalde que ha funcionat per inèrcia, diu el líder del PSC, i amb decisions marcades per l'interès privat i no el públic. El resultat és, segons Collboni, una ciutat més cara, més desigual, més privatitzada i sotmesa al turisme de masses. Una Barcelona on s'ha fet un urbanisme de cosmètica i sense cap planificació estratègica de futur. JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "No hi ha rumb, no hi ha objectius, el que hi ha és anar passant, anar fent. No hi ha hagut apostes estratègiques més enllà de parlar d'smart city, que ha consistit, fonamentalment, en omplir de sensors algunes zones de la ciutat, sense cap sentit." En el balanç de mandat, Collboni també ha parlat del PSC. En quatre anys hi ha hagut tres presidents de grup, una etapa convulsa i d'inestabilitat, ha admès ell mateix, que, tot i això, se sent orgullós de la feina feta. JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "Malgrat aquest context complicat, jo crec que hem fet una oposició constructiva en aquests quatre anys, i amb voluntat de ser útils." Collboni creu que Trias ha fracassat en la gestió del dia a dia perquè no ha resolt les crisis que han esclatat i ha passat la pilota al proper mandat.

Collboni ha explicat que els socialistes van deixar una “herència positiva” a Barcelona, “amb una ciutat en marxa i la caixa plena”. Una situació que, segons el líder del PSC, Trias no ha sabut gestionar. “Ha funcionat per inèrcia, amb manca de projecte”, ha dit Collboni, que ha retret la falta d’una planificació estratègica a llarg termini. “No hi ha rumb, no hi ha objectius, el que hi ha és anar passant, anar fent”. L’alcaldable socialista ha recordat els dos grans projectes urbanístics de Trias: el barri Blau Ictinea al port i les portes de Collserola que s’han “encallat” per falta de suport i perquè “no responien a les necessitats de la ciutat”. Després d’això, ha criticat Collboni, s’ha apostat per un “urbanisme de cosmètica” que creu que no millorarà l’espai públic ni la mobilitat.

El líder del PSC a Barcelona ha lamentat que la ciutat hagi quedat “sotmesa al turisme de masses” durant aquest mandat. “El model turístic se li ha anat de les mans”, ha dit Collboni, que ha afegit que cal prendre decisions estratègiques “que potser no agraden a tothom”. Fruit de la pressió turística, l’alcaldable socialista ha dit que “Trias deixarà una ciutat més cara”. Collboni ha criticat durament que les decisions del govern municipal de CiU les hagi marcat “l’interès privat i no el públic”. “Això és pervertir el model Barcelona”, ha sentenciat. El president de la Federació de Barcelona del PSC ha carregat també contra Trias per no haver resolt els problemes que han esclatat durant el mandat, com ara Can Vies, els establiments emblemàtics o els horaris comercials, i l’ha acusat de “passar la pilota al proper mandat”.

Un mandat “convuls” pel grup municipal socialista

Jaume Collboni ha fet també balanç de la feina d’oposició del PSC durant aquest mandat. L’alcaldable ha reconegut que aquests quatre anys han estat “una etapa convulsa”, amb tres presidents de grup que denoten que hi ha hagut “inestabilitat”. Tot i aquest “context complicat”, Collboni ha assegurat que se sent “molt orgullós de la feina feta fins ara”. “Hem fet una oposició constructiva i amb voluntat de ser útils”, ha defensat. El líder del PSC ha destacat com a exemple l’acord pressupostari amb Trias que ha permès, entre altres mesures, reduir el preu de la T-10, ampliar el nombre d’escoles bressol i fer un pla de rescat social.