JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "Demostra de nou la feblesa del senyor Trias i del govern de la ciutat en la defensa dels interessos de Barcelona, i demostra la poca fermesa i les poques idees clares a l'hora de defensar el model. No es pot votar una cosa a l'Ajuntament de Barcelona i la contrària al Parlament, com ha passat avui."

Jaume Collboni ha criticat que Trias s’hagi mostrat “feble de nou” davant de la Generalitat, perquè no ha protegit les prioritats de la ciutat a la cambra catalana. La proposta del Parlament demanava que la ciutat recaptés la totalitat de la taxa turística perquè, després, la repartís “equitativament” als barris més afectats per la massificació del turisme.

El candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona ha demanat coherència a l’alcalde i criticat que “no es pot votar una cosa a l’Ajuntament de Barcelona i la contrària al Parlament“, en referència al fet que CiU donés suport a una moció similar al setembre a l’Ajuntament. Collboni ha aprofitat per criticar el model de turisme de la ciutat que, segons Collboni, “està depredant literalment l’espai públic“.