Jaume Collboni

(ACN).- El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament Barcelona, Jaume Collboni, reitera el seu compromís amb l’ampliació del Prat. “Treballaré perquè hi hagi una ampliació de l’aeroport d’aquí a cinc anys”, diu en una entrevista publicada aquest dilluns a ‘El Periódico’. Unes declaracions que arriben després que ara fa un mes Aena va enterrar el projecte d’ampliació per ampliar-lo, degut a la polèmica generada.

Debat “precipitat i abrupte” sobre l’aeroport

Per a Collboni, incrementar la “connectivitat transcontinental” del Prat és necessari i nega que això signifiqui 20 milions de turistes més. “Ser un node de connexió no significa ser destí; […] l’ampliació suposaria estar connectat amb els centres del món on hi ha més inversió, coneixement i tecnologia”, destaca. De fet, creu que el debat sobre l’ampliació es va fer de forma “precipitada i abrupta” i “sense temps per estudiar pros i contres”. Una polèmica que va arribar fins al punt que el govern català va exigir-ne la rectificació, perquè feia desaparèixer la Ricarda.

Collboni confia que serà el pròxim alcalde

Sobre la coalició actual amb els comuns al consistori, assenyala que una de les “virtuts” és “no fer de les diferències un relat”, com assegura que sí que passa entre els socis de govern a la Generalitat. Segons ell, en el cas de Barcelona hi ha dues opcions: “O poses per sobre l’interès i la lògica de la ciutat o el del procés. Nosaltres triem la lògica de Barcelona, i els comuns han acabat fent el mateix”.